| | | | |

В навечерието на черната годишнина: Счупиха плоча на МОЧА

Арестуваха “извършителя”, готви се нов щурм нощес

Паметникът на Съветската армия в центъра на София осъмна тази сутрин с изкъртена в знак на протест срещу Москва плоча в навечерието на първата годишнина от началото на войната в Украйна.

По този повод в шест български града ще бъдат организирани протестни шествия, които изразяват съпричастността на българския народ с украинския. Протести се организират в София, Велико Търново, Пловдив, Русе, Варна и Бургас

За това съпбщиха привърженици на здравите сили, събрали се около МОЧА в знак на солидарност с “извършителя”.

Будният гражданин обяви пред пристигналия полицейски патрул, че го е направил като протест срещу неспиращите военни действия на Владимир Путин.

Днес е и Ден на защитника на отечеството в Русия.

снимка Фейсбук

“На съветската армия освободителка от признателния български народ” е надписът върху паметника. който вече не се чете в частта “освободителка”.

Има информация, че мъжът е задържан.

А междувременно негови защитници апелират да му бъде осигурен адвокат и да се предприеме нов щурм срещу позорния паметник нощес.

Малко след началото на войната Паметникът на Съветската армия осъмна с надписи “Окупатори”, “Убийци”, “Слава на Украйна” и “Путин вън!”

Паметникът няколко пъти е бил заливан с боя, а преди години той влезе в световните новинарски агенции, след като войниците от монумента бяха боядисани като герои от комикси.

От СДВР съобщават, че за счупената плоча е задържан мъж, който се намира в 1-о РУП.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Фейсбук

Similar Posts