| | | | |

Пропаганда: Според Митрофанова българите са настроени проруски, одобряващи войната в Украйна

Българският народ не подкрепя нито реториката, нито действията на правителството срещу Русия. Това заяви руският посланик в София Елеонора Митрофанова в ефира на телевизионния канал “Россия 24”.

“Хората в България не подкрепя реториката и действията на своето правителство по отношение на специалната операция в Украйна”, заяви тя.

“Не целият народ, но несъмнено това е болшинството от българския народ. Получаваме и писма за подкрепа, а в интернет много хора сами превеждат нашите уебсайтове от руски на български”, подчерта още Митрофанова.

Посланикът даде пример протеста на партия “Възраждане”, който се проведе в събота по време на посещението на ръководителя на Пентагона Лойд Остин у нас. Руският дипломат определи протеста като “много масов и с антинатовски характер”. Тя обаче не коментира как така при такава масовост “Възраждане” е най-малката политическа сила в парламента.

Митрофанова коментира и решението на властите у нас да изгонят 10 руски дипломати. По думите ѝ това е обявено ден преди посещението на американския военен министър Лойд Остин на 19 март. “Всичко това беше направено, за да се демонстрира една голяма евросолидарност”, коментира дипломатът.

По-рано беше съобщено, че руските дипломати, които бяха обявени за персона нон грата от външното ни министерство, са напуснали територията на България

Similar Posts