| | |

Малко след като руски съд даде още 9 години затвор на Алексей Навални, задържаха адвокатите му

Руската полиция задържа двама адвокати на намиращия се в затвора критик на Кремъл, Алексей Навални, малко след като той беше осъден днес на 9 години затвор за измама и неуважение към съда, предадоха Ройтерс и Франс прес, като се позоваха на свои кореспонденти на място.

Адвокатите – Олга Михайлова и Вадим Кобзев, бяха арестувани пред наказателната колония, където Навални излежава друга присъда, броени минути след като съдът обяви решението си.

Двамата заявиха, че Навални ще обжалва присъдата.

Михайлова и Кобзев изглежда са задържани с мотива, че затрудняват автомобилното движение пред затвора, разговаряйки с представители на медиите, отбелязва АФП. Малко по-късно Кобзев съобщи в Туитър, че той и Михайлова вече са освободени.

Руският президент Владимир Путин “се страхува от истината”, написа в няколко поста в Туитър, Навални след обявяването на днешната присъда и обеща да продължи борбата си срещу Кремъл.

“Путин се страхува от истината, винаги съм го казвал. Борбата срещу цензурата и довеждането на истината до жителите на Русия остават наш приоритет”, каза той.

Similar Posts