| | | | |

Корнелия беснее: Радев открива частни винарни, разхожда оркестъра, прави паради и ще проспи и тази война

“Много е тревожно и ние осъждаме тези нападения. Съболезнования на семействата на загиналите. Очевидно е и по заявка на израелска страна това ще бъде една дълга и тежка война. Очаква се и други държави да се включат.

Твърде сериозно е и опасно. Този конфликт ще се отрази на световната икономика, енергетика. Очаква се да се покачат цените на петрола, горивата и това ще се отрази на всички ни.“

снимка: Архив

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в предаването „120 минути“ по БТВ, съобщиха от пресцентъра на партията.

Нинова за пореден път настоя президента Радев да свика КСНС, тъй като не го е правил вече над 18 месеца, а по закон трябва да се свиква на всеки три.

„Проспа войната в Украйна, сега не предприема никакви мерки. На този съвет се събираме всички лидери на парламентарно представени партии, службите, МС. Това е мястото, където България може да изработи единна позиция.

Очевидно президента не проявява интерес към тази тема, което е странно и тежко укоримо. Той е главнокомандващ на българската армия.

Имаме един министър на отбраната, който е абсолютно неадекватен и вреден за българската политика.

И ти като главнокомандващ и президент година и половина да не събереш КСНС – не го разбирам.

В същото време обикаля страната, открива частни винарни, разхожда оркестъра, прави паради. Сигурно това е някакъв сбъркан PR. Въпреки личните им сблъсъци с изпълнителната власт – негова държавна отговорност е да свика КСНС“, добави тя.

По думите й вота на недоверие е стъпка от последователната политика на социалистите по тема енергетика, която според нея управляващите убиват в момента.

“Ние протестите за въглищните централи ги гледаме в контекста на държавната политика.

Да започнем така: взеха решение да продадат двата атомни реактора на Украйна в момент, когато Европа обяви ядрената енергия за зелена. Франция обяви ренесанс на ядрената енергия и обяви 14 нови ядрени реактора. Румъния – 2 нови ядрени реактора.

Президентът им казва: декарбонизация без ядрена енергия не може да има. В този момент нашите управляващи предаващи националния интерес – махат ядрената енергетика.

Вотът на недоверие се отнася и за петрола – заради това, че Европа прояви разбиране и ни даде дерогация до 24-та година”, обобщи Нинова и разкритикува управляващите, че не са се възползвали от дерогацията за вноса на руски петрол.

„Ние трябва да оставим алтернативен петрол. Ако се вдигнат рязко цените му – трудно достъпния маршрут през Босфора, забавянето на доставките – как това ще се отрази на всяко домакинство?

Ще забави ли ръста на икономиката, ще се увеличи ли инфлацията, както и цените в магазините?“, коментира още тя за рисковете пред страната ни, ако не намерим алтернативни източници на петрол.

Според нея конфликта между управляващите е бил чии списък на коя приближена до тях фирма да вземе парите. „700 милиона за фотоволтаици разкриващи 20 работни места – как ви звучи? Справедливо ли е спрямо България?

Те се скараха кой да открадне повече от парите за плана и от там възникна целия спор.

Харесвам позицията на Германия, които миналата седмица решиха да си отворят вече затворените въглищни централи, защото виждат, че не могат да поемат този удар на бързия и необмислен зелен преход“, заяви лидерът на БСП и добави, че управляващите са предатели на националния ни интерес.

„Много години са загубени в тези уж преговори. Управляващите през годините не са смеели да направят непопулярни мерки.

Служебният кабинет ни уверяваше, че ще предоговори Плана, и сегашното правителство изпрати уж добър план, а се оказа списък с близки фирми, които да вземат пари.

Политическа след политическа грешка.

По търговски регистър се виждаше, че са спонсори на определени партии и помагали в изборни кампании.

Борба с корупцията, премахване на модела ГЕРБ в столична община – това ни е основната цел в тази кампания. Моделът ГЕРБ е изграден 12 години на национално равнище.

Тази завладяна паралелна задкулисна държава и пренесен на общинско равнище – създаде общини феодални владения.

Хората се държат в зависимост, а работното място е само в общината. Има страх от уволнения, задкулисие, фирми приближени до кметовете. Ето този модел трябва да се разгради.

Тъй като след парламентарните избори голямото ни желание този модел да се промени беше опропастено заради сглобката – сега може да се промени отдолу“, обобщи тя и изрази надежда, че хората ще започнат промяната на този модел.

„Съдбата на предателите никога не е добра, сигурно и в Перник ще е така.

Имаме си собствен кандидат. Но какви са ни притесненията – понеже участват повече партии за по-малко общински съветници е възможно да се раздробят общинските съвети, да са накъсани и на много малки фракции.

Да не може да се създадат трайни мнозинства – това винаги е основание за корупция. Ние очакваме не само да си потвърдим резултата от предишните избори, но и да го увеличим“, каза в заключение Корнелия Нинова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts