| | |

Христо Бойкикиев: Трябва да се направи всичко възможно да се постигне консенсус в рамките на коалицията

Призивът ни е да се постигне обединение в рамките на коалицията за БНБ. Това каза съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов пред журналисти в парламента.

“Ние няма да имаме предложение за БНБ. Призивът ни е да се постигне обединение в рамките на коалицията, защото трябва ясно да осъзнаваме риска от излизане извън основния принцип на тази коалиция – постигане на общи мнозинства по важните въпроси. Управлението на финансовата система е фундаментален въпрос. Ако по него допуснем разцепление на коалицията, ще бъде проблем”, каза Иванов.

Той заяви, че формална кандидатура няма. “Ние коя ще подкрепим, ще решим на парламентарна група. Нека има формално внесени кандидатури. Знаете, че нещата се променят в последните 15 минути. На този етап, което бих казал – призив да помислим малко за по-голямата картина”, каза още Христо Иванов и пак подчерта, че е необходим консенсус в коалицията за човека, който ще управлява БНБ.

Според него това, че има двама кандидати досега няма лошо, но ако се стигне до избор на кандидат с гласовете от опозицията, ще постави много тежки въпроси. “Имам въпроси как опозицията гласува за настояването на ИТН процедурата да се открие по този начин и в този времеви период. Аз смятам, че трябва да се направи всичко възможно да се постигне консенсус в рамките на коалицията”, заяви още Христо Иванов.

Similar Posts