| | |

Борис Бонев оптимист: Още нямаме съгласие за избор на председател на СОС, но вървим в правилната посока

Това беше една конструктивна среща, на която намерихме някои отговори, но по темата за избор на председател на Столичния общински съвет все още нямаме конкретно лице, нямаме съгласие.

Това обяви пред журналисти лидерът на „Спаси София“ Борис Бонев след извънредната среща в Столичния общински съвет.

„За нас беше важно, че се запази конструктивният тон, макар да имаше моменти на размяна на малко по-остри реплики.

Изясниха се някои въпроси и сме оптимисти, че се върви в правилната посока. Жалко е, че групите на ГЕРБ и „Възраждане“, въпреки отправената покана, не откликнаха на нея. В крайна сметка това не е разговор за коалиция, а разговор как да отпушим Общинския съвет“, допълни Бонев.

„Ще се опитаме още тази седмица да свикаме среща и да представим рамката на бюджета, тъй като, освен изборът на председател, важните решения за София са бюджетът и реформите“, отбеляза още той.

По думите му предложението СОС да има ротационен председател е било отхвърлено от останалите групи.

Когато има ротационен председател, който включва различни идеологически полюси, това гарантира форма на взаимен контрол, на баланс и възпрепятства залитането в една или друга крайност.

Това би се случило, ако имаме само дясна консервативна коалиция или само лява коалиция. Но защо това не беше прието като идея, другите трябва да кажат, коментира Борис Бонев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts