| | | |

Митов срази Петков заради Балкански поток: Премиерът знае ли какво говори, наясно ли е с фактите

„Балкански поток е българска собственост. Премиерът знае ли какво говори, наясно ли е с фактите? Проектът беше построен с български средства и страната ни може да затвори тръбата, когато пожелае и да пусне газ от когото си поиска.

В ситуацията, в която се намираме, аз питам премиера защо правителството не е внесло още предложение за помощ на Украйна? Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов в предаването „Още от деня“ по БНТ във връзка с думите на Петков, че Турски поток е корупционна схема.

„Нищо за джиповете не мога да кажа. До момента никой не е свързвал Балкански поток с корупция. Каква е връзката в главата на Петков – не знам. Един германски канцлер се продаде на Путин навремето, но в случая не става дума за това“, подчерта той.

„Аз и бившия премиер сме се занимавали с това да ограничаваме влиянието на Руската федерация в България. Доколко това е успешно – не знам. В момента обаче се намираме в коренно различна ситуация“, обясни Митов.

По думите му е необходима незабавна оставка на правителство и предсрочни избори в страната. „Предсрочни избори и оставка искаме, защото в момент на криза това правителство не се справя. На всичко отгоре премиерът Петков не обясни подписването с корпорация, директно свързана с Путин, оглавяване от Алберт Авдолян.

На практика тази фабрика за батерии , която е залегнала в Плана за възстановяване ще бъде финансирана през тази корпорация. Ние от ГЕРБ обаче ще настояваме да се създаде специална комисия в НС, която да разследва всичко това. Ако в България ще продължат да влизат руски капитали – ето това е корупция и то незамаскирана“, подчерта Даниел Митов.

Според него системните партии в трябва да се оттеглят от кабинета, защото с действията си това правителство не оправдава очакванията на хората. „ДБ мълчи странно. Те от ден на ден стават заложници на хора, които играят двойни и тройни игри. Явно целта е да си натъпчат джобовете“, допусна зам.-председателят на ГЕРБ.

По отношение на искането на НАТО във връзка с войната в Украйна, Митов заяви: „България ще бъде принудена да усили източния фланг на НАТО, дори да не желае. Правителството вече го разбира. Защо обаче то не се възползва от възможността да модернизира въоръжените ни сили“.

Относно скандала с руския посланик Даниел Митов заяви: „Митрофанова вече не трябваше да е в България, ако премиерът има капка достойнство, казвам го като бивш външен министър. Аз се притеснявам, че ни управляват хора, които нямат представа какво да правят в кризи. Скоро държавата ще изпадне в самосъздадените кризи. Опасявам се, че ни управляват хора, които се отнасят с държавата все едно им е бащиния“.

Балкански поток

Similar Posts