| | | |

Терзиев: СДВР допусна агитките да се слеят ВИДЕО

“Екипите работиха неуморно, всичко е възстановено в рамките на ден”, допълни той.

“Щетите за контейнери, кошчета за отпадъци, както и дейности по почистване са в размер на 14 хил. лв. За шахти, плочки, бордюри сумата е 8000 лв. Съсипаните ограничителни колчета и знаци са на стойност 4000 лв. Нарушената обшивка на тавана на подлеза на Орлов мост ще струва около 15 000 лв.

Общата сметка показва, че Столична община е платила 42 000 лв., за да поправи щетите след вчерашния протест”, изреди кметът.

“СДВР допусна агитките да се слеят. Няма как Столична община да се грижи за разделянето на агитките”, каза още той.

Кметът има съгласователна роля, бих могъл да спра протеста, ако имаше сигнал от ДАНС или полицията, но такова нямаше, посочи Терзиев.

“Този протест аз бих могъл да го спра, ако имаше отрицателни мнения от страна на ДАНС, на СДВР, на Триадица, на инспектората, на Общинска полиция. Няма причина да бъде отказано провеждането на подобен протест.

Предполагам, че е имало какво да се направи, но за съжаление нещата ескалираха от страна на протестиращите. СДВР допусна агитките да се слеят.

Няма как Столична община да се грижи за разделянето на агитките. От разрешаването на протеста, оттам нататък е функция на СДВР да организира мирното протичане на подобни мероприятия”, повтори Васил Терзиев.

Само от КОД са се отзовали на поканата на столичния кмет до партийните лидери, стана ясно от изявлението на Терзиев.

“Говорим за политики, тук няма никакви сглобки”, смята той.

Ще продължим с кандидатурата на г-н Бонев, каза в отговор на въпрос Терзиев.

“Когато сме спечелили убедително в София и имаме общински съветници, колкото втория и третия в Общинския съвет, е редно председателят да бъде от нашата група”, каза още Васил Терзиев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts