| | |

Рокада в МВР? Сменя ли Кирил Петков милиционера Рашков

Новоназначеният в МВР пловдивски адвокат Иван Демерджиев най-вероятно ще стане министър на вътрешните работи на мястото на Бойко Рашков. Това твърдят източници от вътрешното министерство пред Breaking

След вчерашните изпълнения се видяло, че Рашков е излязъл извън контрол и може да предизвика още по-сериозни скандали с и без това разпадащото се управление на държавата.

Основната причина все пак за смяната на вътрешния министър е провалената акция по задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Въпреки медийните пушилки, компроматите и логореята на Рашков и Кирил Петков на кукловодите на кабинета им е станало ясно, че самозабравилият се МВР-шеф вече тежи като воденичен камък на правителството.

В стремежа си да доказва абсурдните си тези Рашков прави гаф след гаф и проваля правителството, смятали те. Въпреки официално декларираната подкрепа за вътрешния министър много депутати от четворната коалиция смятали, че той не се справя с дадената му задача да компрометира главният прокурор Иван Гешев и губи войната срещу него.

Това наложило и назначението на Демерджиев спешно в МВР. Според кадровиците в сянка на кабинета той щял да се справи с Иван Гешев и прокуратурата.

Другата цел на рокадата е да се умилостиви президента Румен Радев. Демерджиев бе първо заместник, а после правосъден министър в служебния кабинет на президента. Той е от Пловдив и минава за човек на съветника на Радев Пламен Узунов. Рашков също минаваше за такъв човек, но се присламчил към Кирил Петков и обърна гръб на държавния глава. За Радев Рашков е предател. Самият вътрешен министър воюва с останалите кадри на Узунов в МВР главният секретар Тодоров и заместника му Станев. Както Breaking първи писа при ареста на Борисов вътрешният министър е прескочил не само прокуратурата и съда, но и главният секретар на МВР, който разписва за СРС и за всички големи акции, за разлика от министъра, който е политическо лице.

Рашков не контактува и не разговаря с тях.

Similar Posts