| | | |

Посрещнаха първия редовен полет от София до Скопие на “Гъливер”. Но не казват имало ли е пасажери на борда СНИМКИ

На Международното летище Скопие тази сутрин в 5 часа и 8 минути с водни струи под формата на дъга компания ТАВ Македония посрещна първия полет от София на българската авиокомпания “Гъливер”, съобщават “Слободен печат” и БТА.

Със самолет от типа ATR 72-600, който може да превози 70 пътници, авиокомпанията извърши първия си редовен полет до Международното летище Скопие, ознаменувайки началото на своята официална търговска работа на македонския пазар.

Министърът на транспорта и съобщенията в правителството на Република Северна Македония Благой Бочварски тази сутрин посрещна пътниците, които пристигнаха с първия търговски полет по линията София – Скопие, който произлезе от договора между смесените правителствени комисии на двете страни.

“Радва ме, че много бързо постигнахме съгласие и заедно с Република България установихме тази линия. Работите се движат в желаната посока и вече виждаме резултатите от работата на смесените групи с колегите от България. Полетът София – Скопие от днес започва да функционира и първите пътници вече пристигнаха в Скопие. Пожелавам им добре дошли в нашата държава и изпращам послание, че нашата страна има какво да предложи в областта на туризма. Оставаме посветени с нашите приятели и в следващия период да намираме решения, с които ще укрепим приятелските отношения и които ще донесат икономически ползи на двете държави”, заяви министър Бочварски на летището в Скопие.

Similar Posts