| | |

Държавният глава стои прав, в тези трудни времена, в средата на сцената като един сущий Лорънс Оливие, заобиколен от млади актриси и артисти

В днешния все по-динамичен свят вие ни помагате да открием какво всъщност ни прави хора и къде да търсим устоите на нашите морални ценности. Това заяви президентът на републиката ни Румен Радев пред студентите и преподавателите от Националната академия за театрално и филмово изкуство по случай Световния ден на театъра – 27 март, съобщиха от прессекреариата му.

И Тодор Живков обичаше да ходи във ВИТИЗ, между другото.

Приложиха гениалните пиари вълнуваща снимка, а ла Осакри в Холивуд направо… Държавният глава стои прав, в тези трудни времена, в средата на сцената като един сущий Лорънс Оливие, заобиколен от млади актриси и артисти.

Колко органично, колко непринудено.
Сякаш всеки момент ще започне монологът на Хамлет и ще вкамени залата.
Този стожер на морални ценности

Румен Радев си е сбъркал професията, да ви кажа.

Прогнозата му от първите дни на войната, че Украйна ще бъде покорена бързо, хвърлят известно съмнение в дарбите му на военен стратег и пълководец. Изобщо не ми се иска да повдигам темите за ролята му на държавен глава, за „въвличането във война“, която според президентския ординарец Стефан Янев изобщо я няма, за „кадрите на служебните правителства, които започнали промяната, за водевила „Решетников“ и др.

На същия този 27 март украинската армия премина в настъпление по почти всички линии и освободи от окупаторите редица селища в Харковска и Запорожка област. Загубите в жила сила на руската армия до този ден се изчисляват между 12000 и 16 600 убити, според различните източници, 582 танка, над 127 самолета, още толкова хеликоптери, 7 кораби и т.н.

Иван Жданов, руски политик и съратник на Навални, каза на 27 март, в рубриката си „ Военно положение“:
„На войниците от въоръжените сили на Руската федерация липсват дори най-простите неща – зимни униформи и палатки. Руската армия се опитва да подчини окупираните територии като отвлича кметове на градове и политици, отварят щаб на партия „Единна Русия“ в град, който преди това са унищожили напълно“.

Румен Радев настоява да изпратим каски и бронежилетки в Украйна, ама само за цивилни.

Забравили са да му кажат, че цивилните там се бият рамо до рамо с армията срещу агресора, включително и бесарабските българи. Путин и от това ще е недоволен…

Радев определено трябва да развие артистичните си заложби, тогава може да заприлича на арт президент. Зеленски от комик стана световен лидер от първа величина, но с него Румен, разбира се, в нищо не може да се сравнява.

Има исторически примери, които могат да са от полза на държания глава и в мирно време.

Да припомним, че римският император Нерон създава грандиозния фестивал Квинквиналия Нерония (лат. Quinquennialia Neronia), където участва в поетически и спортни дисциплини, с много голям успех, както сам твърдял. Вероятно е имал талант.
Нерон дори отива в Елада и участва на Олимпийските игри през 67 г. като поет и спортист. Прибира с со кротце, со благо, че и без кютек, со малко подкупи само, всички награди, а накрая триумфално се завръща в Рим. Управлява колесница с десетки впрегнати в нея коне, влизайки във вечния град, а зад него върви величествено шествие.

Румен Радев ще ни отсрами на Олимпиадата с коремни, а защо не и в бокса, известен е с юмрука си , а би могъл да повтори парада на Путин

„Тази шизофренична война несъмнено ще свърши с Парад на победата… В пълна самота по Червения площад ще марширува Владимир Владимирович“, казва легендарният руски журналист Александър Невзоров. Твърди, че санитари ще притичват отстрани, за да помогнат на новия владетел на света, като задава и риторичен въпрос имал – ли е Путин шанс да направи СССР-2 и да върне в него Украйна, Беларус, Прибалтика, Казахстан и т.н.

„Несъмнено е имал такъв шанс, огромен шанс. Путин имаше 20 години, за да направи Русия процъфтяваща, съвършено свободна, напреднала, страхотно съблазнителна за целия свят страна, страна, с която всяка държава би искала да се слее в единно цяло, да сключи някакъв вечен съюз. Ако Путин беше посветил 20 години на страната, а не на идиотските ракети, не на позорни дворци, не на тъпа пропаганда, то на вратата на Русия щяха да чукат всички страни в света.

Русия имаше всички шансове-неизчерпаеми ресурси, невиждани пари от петрола, които можеха да отворят врати пред всички желаещи за лично развитие. Русия имаше всички шансове да развие науката, технологиите, да осигури безукорно правосъдие, да има взривно развитие на икономиката, да накара САЩ и Китай да позеленеят от завист.

Путин избра друг път

Той проигра фантастичния шанс да направи Русия украшение на света и я превърна в опасно, бедно, зло и уморено чудовище, символ на смъртта и ада, в световно позорище. Преди Пуитн само на Хитлер се е отдавало да превърне цяла страна във военен престъпник“, каза още Александър Невзоров.

Ето тези думи трябва да се научи да рецитира президентът Радев, а не да вдъхновява озверели тролове, които слобоблудстват с невиждана злост.

Нерон, апропо, е написал и епическа поема за гибелта на Троя.

Светослав Пинтев/Фактор

Similar Posts