| | |

Червен евродепутат ни информира кога БСП ще напусне властта

“БСП трябва да напусне властта, ако пратим оръжие на Украйна и пуснем Скопие в ЕС. Иначе доверието към партията ще се срине и ще сме маслинова клонка за легитимност на решенията на коалицията”, заяви евродепутатът Петър Витанов.

За него има вакуум в лявото пространство, затова може проект на Стефан Янев да намери място в него. “След ковид пандемията навсякъде има подем на леви движения. Надявам се БСП да върне своето доверие, това може да се случи. Искаме да възобновим диалога в партията с Крум Зарков. Искаме идейно обновление на партията. Не съм съгласен БСП да е оправдание за катастрофа на правителството”, смята той.

И допълва, че има хора, които са тежко експлоатирани при хоум офис.

“Очаквам силен натиск в края на френското председателство на ЕС за това България да вдигне ветото за членство на Северна Македония. Това ще се случи не на всяка цена, а при изпълнени условия”, подчерта в “Денят на живо” Витанов.

И уточни, че прогнозата му е за предсрочни избори до края на годината.

По думите му България ще продължи да разчита на въглищните централи дори по-дълго от предвиденото.

“Възможно е газ да се внася от Египет, Алжир и Нигерия. Всяка замяна на енергоносители и доставчици на газ изисква време. Намаляването на зависимостта от Русия с 2/3 докрая на годината е невъзможно, тъй като 90% от газа идвам оттам, при среден процент 40 за Европа”, посочи той.

Според него санкции от “Росатом” ще доведат до “връщане в пещерите”.

Similar Posts