| |

Шок! Сгащиха шефката на Икономическа полиция Пазарджик в кражба

Началникът на Икономическа полиция Пазарджик Неделка Преждарова е била заловена да краде козметичен продукт от аптека в областния град. Случаят е от преди месец, съобщиха за БЛИЦ разследващи. Стойността на продукта не е висок, но кражбата е престъпление от служител с висок чин.

Своеволното прибиране на козметиката е било заснето от камера в аптеката, сигналът бил подаден в отдел Вътрешна сигурност на МВР. От там провели разследване и констатирали, че Преждарова действително е крала. В полицията в Пазарджик е образувано дисциплинарно производство за тежко дицсиплинарно нарушение. Сезирана е и прокуратурата.

Дали Преждарова ще бъде уволнена, ще стане ясно след като приключи производството, но за подобно нарушение законът предвижда уволнение. В момента шефът на Икономическа полиция е в болничен.

Колеги на Преждарова са в потрес, описват я като сериозен и съвестен служител, който никога преди това не е правил издънки. Някои от колегите й смятат, че тя може да е клептоман и самите те да не са знаели.

Преждарова е с добър авторитет в град. Тя е учител по професия, но преди време започва като дознател в системата на МВР и постепенно стига до длъжността, която сега заема.

По-късно от полицията уточниха, че със заповед на министъра на вътрешните работи е образувано дисциплинарно производство срещу ръководен служител /началник на сектор/ в ОДМВР-Пазарджик за извършено тежко дисциплинарно нарушение. В Дирекция „Вътрешна сигурност“-МВР е постъпил сигнал за извършена кражба от търговски обект – аптека в гр. Пазарджик.

След проведеното разследване било установено, че автор на деянието е служител в Областна дирекция на МВР в гр. Пазарджик на ръководна длъжност – началник на сектор. След като случаят е докладван по установения ред министърът на вътрешните работи е разпоредил извършването на дисциплинарно производство за извършено тежко нарушение на служебната дисциплина.

Нарушени са правилата и нормите на Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР и с действията си служителят е уронил престижа на службата. Успоредно с това материалите по случая са изпратени от Дирекция „Вътрешна сигурност“ на прокуратурата.

Similar Posts