| | | | |

Готвят национално предателство по темата “Македония”


Правителството на ПП, БСП, “Има такъв народ” и ДБ, с мълчаливото съгласие на президента Радев, който заедно със Стефан Янев са архитекти на политическата конструкция, която от близо една година управлява България, се готвят да погазят българските национални интереси. Да предадат българската кауза. Да поругаят нашето национално достойнство и паметта на хилядите българи, загинали за Свободата и българщината в Македония. Да заличат историческата истина.

Тези йесмени се готвят да капитулират безусловно пред претенциите на Скопие към българската история и идентичност, като дадат съгласие за старт на преговорите за членството на Северна Македония в ЕС, без да са решени висящите въпроси с антибългарската македонистка доктрина, на която е изградена македонската държава.

Аргументът, който управляващата конструкция ще се опита да използва като претекст за предателството, е, че ситуацията се е променила заради руската агресия срещу Украйна.

Това е лъжа! Променената ситуация по никакъв начин не засяга българо-македонските отношения. Северна Македония е член на НАТО от 2020 г. и затова твърденията, че започването на преговорите за ЕС е абсолютно наложително заради руската заплаха, дрънчат на кухо.

Трябва да е ясно едно – за това национално предателство ще се носи отговорност. В това число – и наказателна! Рано или късно.

България има позиция, чиито параметри са гласувани от Народното събрание. Отклонението от тази позиция и то във вреда на Република България, без санкция от парламента, е недопустимо и противоконституционно. Заедно с това може да се окаже и съставомерно – припомням чл. 103 от Наказателния кодекс:

“Който, изпълнявайки държавна служба или поръчение пред чуждо правителство или международна организация, умишлено ги води във вреда на републиката, се наказва с лишаване от свобода от десет до петнадесет години…”

от фейсбук профила на Борислав Цеков, конституционалист

снимка Кадър

Similar Posts