| | | |

Томислав Дончев припомни: Калин Стоянов беше номинация на ПП-ДБ

Заместник- председателят на ГЕРБ Томислав Дончев коментира обявения от Димитър Главчев състав на служебно правителство.

“Кабинетът ще го коментираме, когато му приключи мандатът, защото ще коментираме свършената работа. В аванс мога да кажа, че е добър опит да се търси политическа неутралност и професионализъм”, смята той.

Дончев припомни, че Калин Стоянов е бил номинация на ПП-ДБ и на Кирил Петков за МВР-министър в редовното правителство на Николай Денков.

“През участието в правителство на Калин Стоянов осигуряват чадър над купувачите на гласове за ГЕРБ и ДПС”, посочи пред медиите Атанас Атанасов, съпредседател на ПГ на “Продължаваме промяната” – “Демократична България”, след като представителите на групата напуснаха консултациите при президента, като обяви, че са възмутени от състава на предложения служебен кабинет.

Зам.-председателят и депутат от БСП Кристиан Вигенин също призова президента Румен Радев да не назначава служебен кабинет, в който Калин Стоянов е вътрешен министър.

Като добре балансиран между ПП-ДБ , ГЕРБ и ДПС – така определи лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов представения от Димитър Главчев състав на служебно правителство.

“Ако българските граждани не искат това, което се предлага като служебно правителство да се осъществи като официално – е да излязат да гласуват колкото се може повече”, каза той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts