| | |

Кирил пак излъга! От ЕК: Още няма оценка на българския план за възстановяване и дата за посещение на Урсула

Намираме се в последния етап от разговорите с българските власти и сме близо до финализирането на оценката на българския план за възстановяване и устойчивост.

Това се казва в отговор до вестник „Труд“ на въпросите кога ЕК е приключила с техническата част на Плана и кога да очакваме визитата на председателя на ЕК в България във връзка с подписването на Плана.

“Все още не е определена дата за посещение в България на председателя Урсула фон дер Лайен. Своевременно ще съобщим, когато това стане факт“, се посочва още в отговора на говорителите на ЕК до редакцията на „Труд“.

Миналия петък при посещението си в Брюксел премиерът Кирил Петков подаде пред медиите различна информация, а именно, че е въпрос на дни Планът за възстановяване и устойчивост да бъде разписан от ЕК и правителството:

„Много съм доволен, че днес Урсула фон дер Лайен ме извика и каза: “Кириле, готови сме с техническата част на Плана. Ще погледна в календара си и в следващите дни, предполагам до две седмици ще дойда да те посетя и да го подпишем“.

trud.bg

снимка МС

Similar Posts