| | |

От ГЕРБ търсят Асен Василев да обяснява за меморандума, а той се изсули от блиц контрола. Кирил Петков пък се шляе по улиците

Вицепремиерът Асен Василев ще е лектор на семинар в Италия утре и няма неотложни ангажименти да не е в парламента, разкри след справка с Гугъл депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев.

„Най-вероятно финансовият министър е в кабинета си и чака полет. Призовавам ви да проверите това и да го поканите в парламента“, обърна се Гаджев към Атанас Атанасов, който председателства заседанието на НС.

Според Гаджев дуото Петков и Василев са си намерили извинителни бележки, за да не присъстват на блиц контрол в парламента, но проверка в Гугъл показва, че ситуацията е друга.

Атанас Атанасов от ДБ, обаче, отказа да търси вицепремиера Асен Василев, защото „било станало ясно, че няма да дойде“.

Колизия се получи и с въпроса на депутатката от ГЕРБ Петя Трифонова относно меморандума, подписан под погледа на Кирил Петков с „Джемкорп“ за 1 млрд. инвестиции в еко енергия и кои са служителите на американското посолство, които са я препоръчали на кабинета. Трифонова напомни, че Джемкорп е разследвана за изграждане на язовирна стена в Африка и отклоняване на 100 млн. евро.

„Въпросът не е към мен. Нямам достатъчно информация“, лаконичен бе вицепремиерът Нинова. Това даде повод на Христо Гаджев от ГЕРБ отново да настоява от трибуната блиц контролът да се отложи за следващата седмица.

Депутатът от ДПС Хамид Хамид заяви, че от снимки в социалните мрежи става ясно, че премиерът Кирил Петков се шляе безцелно из улиците на София.

„Ако е мъж да дойде и да отговаря на поставените му въпроси“, заяви Хамид.

Председателстващият Народното събрание Атанас Атанасов отговори лаконично, че щом е по улиците, вероятно премиерът е тръгнал към парламента, ако дойде ще го посрещнат.

От снимки публикувани от протестиращите полицаи става ясно, че докато се разхожда Петков се е спрял да разговаря за кратко с тях.

снимка Фейсбук

Similar Posts