| | |

Зико емоционално: Не се сърдя на Бойко Борисов! Сега е моментът да му благодаря

Кметът на Пловдив Здравко Димитров направи лично признание по време на официалната церемония по връчването на отличията за принос в борбата с пандемията, причинена от COVID-19.

Поводът беше отношенията му с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който свали доверието си от градоначалника в началото на тази година – няколко месеца преди края на мандата му. Впоследствие Зико напусна партията, която го издигна за кмет.

„Тук е моментът да кажа, че когато излязох от интензивното на ковид отделението, където се лекувах, дойдоха да ме попитат: „Можеш ли да слезеш долу при г-н Борисов?“. И аз слязох, защото той знаеше, че съм в болницата, и дойде да ме види.

Сега ме питат: „Сърдиш ли му се?“.

Не, не му се сърдя. Между двама мъже всичко е ясно. Може единият да сгреши в един момент, може другият да сгреши в друг, но между тях всичко е ясно.

И ето, сега е моментът да му благодаря, че ми дойде на свиждане“, спомни си за тежкото боледуване, развълнуван и просълзен, Здравко Димитров, пише “Марица”.

Здравко Димитров бе един от най-доверените кметове на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов

Кметът на Пловдив благодари и на лекарите, които са се грижили за него в онзи период.

„Не помня дори физиономиите им. Те бяха облечени като космонавти, но им благодаря на всички“, каза Димитров и призна, че му е било трудно в болницата.

„Ами и аз съм човешко същество. Не знаеш дали ще издържиш, дали ще излезеш“, каза Димитров и пожела никога повече да няма подобна ситуация, каквато беше пандемията.

В началото на 2023 г. Борисов свали доверието си от Зико и кметът напусна ГЕРБ

Дълго време Здравко Димитров се ползваше с подкрепата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Двамата се разделиха политически през февруари т.г.

“Ако Зико ми е приятел, трябва да отиде да си депозира оставката”, заяви бившият премиер преди повече от половин година.

“Този човек абдикира от дейностите си. Или е в болнични, или е в отпуск, когато има проблеми”, посочи тогава Бойко Борисов причините за исканата оставка на Зико. Причината са и протестите на феновете по строителството на стадион “Христо Ботев”, които негодуваха от кмета.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts