| | | |

Татяна Дончева: Борисов си е обезпечил резервен коловоз с ДПС и БСП

“Първата и втората политическа сила от последните парламентарни избори имат конституционна процедура, в която вече са влезли. Тя предвижда определени действия, които трябва да бъдат извършени в определени срокове и в някаква поредност”

Това заяви в предаването “Денят започва” по БНТ лидерът на “Движение 21” Татяна Дончева.

“Политически, разбира се, те отчитат, че след като са напомпали избирателите си за това, че никога няма да партнират с другия има някакви очаквания.

В избирателите на ГЕРБ, според мен – не. Те са съгласни тип “баща ти майка” с всеки да бъдат в коалиция и партньорство. Избирателите на ПП-ДБ имат друго мислене”, каза Дончева.

“Ако питате целокупните граждани те ще ви кажат, че трябва да има правителство, защото вече им е омръзнало да ходят на избори, обаче сами са възпроизвели една картинка, която е трудна за решаване”, добави Дончева

“Смятам, че Бойко Борисов направи предварителни разговори още преди изборите с ДПС и БСП, с които да си обезпечи резервен коловоз.

И такъв коловоз си е обезпечил, само че натискът отвън е да направи коалиция с ПП-ДБ, защото за външнополитическите решения, които ще бъдат непопулярни и неприятни на някои посолства им е по-сгодно да направят коалиция първите 2 политически сили

Тази коалиция носи вреди преди всичко за “Продължаваме промяната” и “Демократична България” в имиджов план”, каза още лидерът на “Движение 21”.

Очаквайте подробности.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts