| | |

Скандали в парламента: Днес е професионалния празник на Кирил Петков

И днес заседанието на парламента започна със скандал заради отсъствие на премиера Кирил Петков от блиц контрол. Депутати от ГЕРБ и ДПС поискаха отлагане на тази точка от дневния ред за следващата седмица.

Депутатът от ДПС Йордан Цонев не пропусна да захапе на първи април министър-председателя. Той констатира, че днес е “професионалният празник” на Кирил Петков. Костадин Костадинов също се разгневи и припомни, че в сряда е имало уговорка Петков да отговори на въпроси на “Възраждане”. Тома Биков пък се скара на председателя Никола Минчев, че вместо премиера и Асен Василев, към които от ГЕРБ-СДС имат питания, днес трябвало да слушат изказвания на Корнелия Нинова и Гроздан Караджов.

„Разбираме, че днес е професионалният празник на премиера и той има право да празнува, но няма блиц контрол без него. Даже аз за днес си купих връзка „Байдън“ и не излъгах, че ми я подарил, а си я купих. Предлагам следващият петък да е блиц контролът“, коментира от трибуната Йордан Цонев от ДПС.

Костадин Костадинов от „Възраждане“ протестира, че отново се отлага разискването на въпроса за задържания българския кораб в Мариупол, а на председателски съвет в сряда му е обещано това.

Това е блиц контрол на части. По-неотложен ангажимент от това да отидеш при началника си няма, някои хора се крият, нарушава се правилника на НС. Петков искаше с ареста на Борисов да уплаши нас, а изглежда, че той се уплаши“, констатира и Тома Биков от ГЕРБ.

Вчера по време на посещение на зеленчукова борса Кирил Петков заяви, че има намерение да посети българо-турската граница, където ще проверява как се внасят плодове и зеленчуци от съседната ни държава.

Асен Василев пък ще бъде лектор на форум в Испания, но в програмата пише, че посещението му ще бъде утре, а днес е свободен, отчете депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев.

Йордан Цонев Снимка ДПС Пресцентър

Similar Posts