| | | |

Светът е в шок! Путин назначи наркобарон да брани ….

Руският президент Владимир Путин назначи осъдения за трафик на наркотици пилот Константин Ярошенко в състава на Обществена палата на Русия.

Указът е публикуван на официалния интернет портал за правна информация.

“В съответствие с Федералния закон от 4 април 2005 г. № 32-FZ “За Гражданската палата на Руската федерация” постановявам назначаването на Константин Ярошенко, правозащитник и общественик, като член на “Гражданската камара на Руската федерация“, се казва в указа, който влиза в сила от 28 октомври.

Припомняме, че Ярошенко беше осъден в САЩ през 2011 г. на 20 години затвор по обвинение за престъпен заговор за доставка на голяма пратка кокаин на американска територия.

Той бе арестуван в Либерия през 2010 г. и екстрадиран в САЩ

снимка Интернет

В края на април Ярошенко беше разменен за бившия морски пехотинец Тревър Рийд, който беше осъден в Русия и излежаваше 9-годишна присъда за нападение над полицаи в Москва през 2019 г. след тежък нощен запой.

Въпреки че, официално двамата затворници бяха разменени в “неуточнена европейска държава”, платформите за проследяване на гражданските полети идентифицираха самолет, принадлежащ на руската федерална служба за сигурност да лети към Анкара, Турция.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Интернет

Similar Posts