| | |

БСП се страхува, че ако подкрепи Украйна, електоратът ѝ ще премине към “Възраждане”. Това означава, че електоратът ѝ е фашизоиден

“Светът започва да осъзнава какво става от 24-ти февруари насам. От толкова години се събудихме и видяхме, че има свят, подобен на нацистка Германия и това е Путинова Русия.

Говореше се, че руснаци, беларуси и украинци са единни, както и за евразийски съюз. Москва очертаваше жизнено пространство и определяше кой може и кой не да влиза в НАТО. Има едно жречество около президента Путин. Ние се събудихме в 1938-1939 г. Светът осъзна, че Украйна е само територията, на която Путин е обявил война на света”. Това заяви културологът и философ проф. Калин Янакив пред БНТ.

“В Русия има квазинацистка идеология за величието ѝ. Там имаме комплекс за величие и комплексираност. Руският народ е подгизнал от нацистката идеология. Интелектуалците, които се противопоставят, са малцинство. Русия в момента представлява героите на Достоевски.

Едва ли някой може да отговори кой може да свали Путин. Спомняте си какво се случи с Хитлер, който обяви, че ще превзема света. Него кой го свали? В Русия нещата се променят генерално след загубена война. Хората около Путин не са онази върхушка на Хитлер. Тази върхушка е дълбоко корумпирана и цинична. Хората около Хитлер не са имали дворци. Най-вероятно някой от шайката може да свали Путин, но са много навързани и зависими, защото са извършили престъпления срещу човечеството. Те не искат да губят лукса, в който тънат.

Русия е светата земя на тоталитаризма. Тя не може да прави друго, освен да изнася газ, защото не произвежда нищо. Само най-загубените русофили могат да се вържат, че страната ще започне да изобретява нещо. Руснаците се намират като в диктаториален режим в Северна Корея”, каза още Янакиев.

“Българската левица не иска да си разваля отношенията с крайно дясната Русия, около която е обградена от митроносни жреци. БСП се страхува, че ако подкрепи Украйна, електоратът ѝ ще премине към “Възраждане”. Това означава, че електоратът ѝ е фашизоиден”, коментира философът.

faktor.bg

Калин Янакиев снимка БНР

Similar Posts