| | | |

Преди много се коментираше изказването на Симеон Дянков за постната пица. Днес нямаме и това, а парче сух хляб

“Правителството трябва да продължи промяната, която ГЕРБ започна от 2009 г., защото се забравя ние какво заварихме след тройната коалиция. Да си спомним как изглеждаше инфраструктурата, държавата и София”. Това заяви бившият депутат от ГЕРБ Красимир Велчев пред БНТ.

“Никой не може да обясни защо е бил арестуван Бойко Борисов. Дори съдът се произнесе, че е нямало неотложност. Твърде често премиерът повтаря, че нямало никой над закона, а именно хора, които го твърдят, се поставят над него. Да започнеш открита война с една от властите, е нарушаване на конституцията. Да клеветиш и да говориш от името на европейски лидери, е чудно и озадачаващо. Това ли е демокрацията – да арестуваш хора? В случая с арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова се търсят политически позиции, но и напомнят времената на народния съд.”

Бизнесът днес е в много затруднено положение. Хората, които изкарват брутния вътрешен продукт, са смачкани. Ако се направи законова промяна пенсионери да взимат и пенсия, и заплата, ще се разтовари пенсионната система, защото ще предпочетат да са на заплата.

Вицепремиерът (Асен Василев – б. на ред.) ме учуди. Заяви, че администрацията била намалена. На всяко място, от което беше махнат човек, работил при управлението на ГЕРБ, се назначават по четирима души. Така че аз не виждам как е намалена администрацията.

През 2008-2010 г. имахме световна криза. Тогава много се коментираше изказването на Симеон Дянков за постната пица. Днес нямаме и това, а парче сух хляб. Винаги съм бил против това – да тръгнем по пътя на Гърция и да караме децата ни да плащат дълговете ни”, каза още Красимир Велчев. Той допълни, че “единственото, което крепи връзката между президента и премиера, е омразата към Иван Гешев”.

“Отношенията ни с Румен Радев не бяха добри, но защо Бойко Борисов трябва да бъде упрекван? Войната я започна президентът. Бойко Борисов трябваше да изкара докрай третия си мандат. Успя с управлението си да направи брутния вътрешен продукт от 60 млрд. на 115 млрд. лв.”, посочи бившият депутат.

faktor.bg

Красимир Велчев снимка Кадър

Similar Posts