| | | | |

Вили Лилков попари мераците на Борис Бонев с тези думи

При моето кандидатиране беше отправена критика, че помагам на ГЕРБ и Бойко Борисов, дори измислиха и цената. Нашето явяване имаше друг смисъл – да даде алтернатива, но и вдигнахме нивото на политическия разговор за София”.

Това заяви пред NOVA NEWS Вили Лилков от „Синя София”.

По думите му другите кандидати не са били толкова подготвени и са бягали от дебати.

Според Лилков столицата вече е много различна и не би я отъждествил със синя София преди 30-ина години. „50% от подкрепилите „Синя София” не отидоха да гласуват на втори тур”, заяви Лилков.

По думите му изборът на балотажа за кмет на столицата е бил аналогичен на избора между Георги Първанов и Волен Сидеров за президент.

Вили Ликов каза още, че не би приел да бъде председател на Столичния общински съвет, не са водени разговори с него в тази насока.

Той допълни, че е работа на ПП-ДБ да осигурят управляващо мнозинство. Като два основни варианта пред тях Лилков даде ГЕРБ-СДС и БСП.

Лилков акцентира, че ще бъдат конструктивна опозиция в Столичния общински съвет. Също така той изтъкна, че ще внесат предложения, които имат отношение към бюджета на София.

Персонално няма да подкрепят Борис Бонев за председател на Столичния общински съвет, изтъкна Лилков.

„Няма да подкрепим избора на председател, тъй като това означава включване в управляващото мнозинство и претенция за заместник-кметски места, участие в управлението”, заяви Лилков.

Той допълни, че ще подкрепят разумните предложения за столицата.

По думите му плаващите мнозинства не са решение за столицата, тъй като с времето се превръщат в икономически мнозинства, които са „много опасни”.

Лилков каза още, че са концентрирани върху влизането в Столичния общински съвет, а след анализ ще преценят дали политическият проект “Синя София” да се пренесе и на национално ниво.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts