| | | | |

Гастролиращи измамници, дошли да разкешат, тук и сега, а после – бързо да си бият камшика

Добро утро, Слави, как си? Пи ли кафе, успокоѝ ли се?

Посреднощ си написал гневен пост, огорчен и възмутен, че председателят на парламента и началничката на премиерския кабинет брутално оплюха по телевизиите твоя кандидат за управител на БНБ.

Драги Слави, кои са те? Николай Минчев е разнасял призовки, слугувайки в една известна адвокатска кантора. Лена Бориславова е правела същото, въпреки дипломите от чужбина, докато нейният приятел от “Да, България” Кирил Петков не й изсипа една бала парѝ да го съветва(?!) за ББР – тогава никой от твоите хора не се възмутѝ. Тя направи нещо безпрецедентно – остави депутатската банка, за да стане началник-кабинет или по-точно открито да играе ролята на началничка на началника на изпълнителната власт. Тя громѝ опозицията, кара се на президента Путин, предизвиква Херо Мустафа, произнася се по скандала “GemcorpIP3ЕдинМилиардДолара”, поучава журналистите… И защо е всичко това, защотo се ку̀ролира с премиера.

Аматьори клети, измамници проклети!

Драги Слави, ти едва снощи ли разбра, че те, вчерашните запъртъци, наглите ПъдПъдъци те пренебрегват и унижават?! Ти предложи Любомир Каримански за управител на БНБ и малко по-късно те предложиха Андрей Гюров за управител на БНБ. Направиха го без изобщо да им пука какво мислиш ти. Вчера спекулираха, че техният кандидат е кандидатът на коалицията.., без общо решение – ама, разбира се, те си измислят, съчиняват, манипулират… Това са те. Лъжци. Наглеци.
Кирил Петков удря евродепутат и свой депутат; нарича Корнелия “бабет”, уволнява заместник-министри от нейната квота; уволнява служебния си шеф Стефан Янев с sms; забранява на министрите да говорят с президентската администрация; заплашва президента Радев с импийчмънт…

Ех, Слави, ех борецо за правда и свобода, ти и Корнелия сте знаели за готвения арест на лидера на опозицията. Но сте си замълчали. Подло някак. И непрозорливо. Вие сте следващите. Може този път Кирил и Асен да не напият Бойко Рашков и да ви пратят по ракиено време милиционери у дома, но компанията “ХараКиро” Киро-Асен-Лена-Лорер ще ви измислят нещо гадно, само стой и гледай!

Драги Слави, ти пишеш:”Моята работа в момента е да пазя стабилността на коалицията”.
Ох, моля те, не се излагай: коя коалиция, коя стабилност?

Като си коалиционен партньор:

-питат ли те за Северна Македония? Не.

-казаха ли ти за разговора с Лойд Остин? Не.

-обясниха ли ти за меморандума за 1 милиард долара? Не.

-накиснаха ли твоя министър Александър Николов за Gemcorp? Да.

-завряха ли в миша дупка твоя министър на външните работи Теодора Генчовска? Да.

-обругаха ли публично твоя депутат Любомир Каримански? Да.

Драги Слави, как отговаря “Има такъв народ” на всичко това?! На коалиционния съвет вчера твоят наместник Тошко Йорданов сочи със среден пръст главата си – демек: на Киро нещо му липсва тука. Лелееее, какъв смел жест! Какво разкритие! Че то остана ли нормален българин да не вижда, че на тоя му хлопа дъската?!

Гастролиращи измамници, дошли да разкешат, тук и сега, а после – бързо да си бият камшика!

Драги Слави, призовах те: разгневѝ се! Чу ли ме?

Изправѝ се! Възмутѝ се! Дистанцирай се! Докато все още можеш! С много пари и машини ПъПъ-тата откраднаха избиратели на ИТН; с машинации употребяват властта; разграбват държавата под носа на коалицията… докога ще търпиш всичко това?

Драги Слави, коя цена си заслужава да понасяш издевателствата? Коя?

от фейсбук профила на Соня Колтуклиева

Similar Posts