| |

Мустафа Карадайъ даде вечеря -ифтар за свещения месец Рамазан СНИМКИ

Вечеря-ифтар за началото на свещения месец Рамазан даде лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

На нея присъстваха главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи, председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, ръководството на ДПС, народните представители на Движението, ръководството на МДПС и посланиците на мюсюлманските държави у нас.

Щастлив съм да приветствам всички по повод свещения за нас, мюсюлманите, месец Рамазан.
Благодаря Ви че можем заедно да споделим радостта на Рамазана, обърна се към гостите Карадайъ.

Най-характерното за този месец е покаянието, опрощението, милосърдието и солидарността. Той е символ на заедността, толерантността, братството и приятелството, каза в приветственото си слово Мустафа Карадайъ.

Този месец ни учи, че вярата не може да разделя хората, че обществото е по-силно, когато е сплотено. Разкрива великата сила на състраданието, прави ни по-добри и по-отговорни, подчерта още Карадайъ.

В трудни времена живеем и съдбата ни изправи пред нови изпитания. Нека този месец ни укрепи вярата и направи молитвите ни за мир още по-силни. Нека в разбирателство и взаимно уважение да съжителстват различните религии в нашата страна, каза председателят на ДПС.

Ние в ДПС имаме кауза да отстояваме демокрацията, нашата свобода, правата и свободите на всички български граждани, да пазим мира в Родината, в региона и в света.

От създаването си ние ДПС сме гарант за мира и демокрацията в страната. Благодарение на ДПС в България има мирен преход след падането на тоталитарния режим, продължи Карадайъ. И пожела на всички споделена радост, мирни и щастливи дни.

снимки Фейсбук

Similar Posts