| | |

Дмитро Кулеба: Лицемерие е да се доставя само защитно оборудване в Украйна, имаме нужда от оръжие,оръжие,оръжие

Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви днес при пристигането си за участие в заседанието на външните министри на страните от НАТО в Брюксел, че идва със задачата да осигури на своята страна само три неща – оръжия, оръжия, оръжия.

Уверени сме, че най-добрата помощ за Украйна е да се достави всичко нужно за победа над руската войска, за да се предотврати разпространението на войната. Украинците доказаха, че знаят как да се бият и да побеждават, макар и на огромна цена. Колкото по-рано имаме оръжията, толкова повече хора и селища ще бъдат спасени, добави той.

Призоваваме всички съюзници да спрат да се колебаят. Днес оръжията служат за постигане на мир, добави Кулеба.

По неговите думи всяко оръжие, използвано срещу нападател, е отбранително. Лицемерие е да се доставя само защитно оборудване, посочи министърът.

Кулеба уточни, че Украйна днес има нужда от средства за противовъздушна отбрана, самолети, противотанкови оръжия и бронирана техника.

Във войната в Украйна няма разлика между отбранителни и нападателни оръжия, поясни генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Той отбеляза, че пактът помага на Украйна да упражни правото си на самозащита. Столтенберг изрази възхищение от смелостта на украинците и добави, че те са вдъхновение за хората по света.

bta.bg

снимка EPA/БГНЕС

Similar Posts