| | |

Стискаме палци България да издържи и се кръстим тези хора да не счупят държавата

Стискаме палци България да издържи и се кръстим тези хора да не счупят държавата. Последното, което много ни притесни е фискалният резерв, който е неприкосновен. Това заяви пред БНТ бившият здравен министър и настоящ депутат от ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов

„Последното нещо, което много ни притесни е фискалният резерв – той е под така нареченият неприкосновен резерв. Нещо, което се случва за първи път в нашата история е невъзможността на държавата да емитира дълг. Това означава, че липсва всякакъв вид доверие на бизнеса към държавата“, допълни още Ангелов.

Нашите съюзници са хората и мъдрият български народ – навсякъде, където ходим залите са препълнени, имаме среща с нашите избиратели и хората наистина се събудиха от всичко онова розово, което беше обещавано и не се случи, заяви Ангелов.

През последните 2 г. на хората им беше обяснявано, че са живели много зле и питам аз – сега по-добре ли са нещата, каза Ангелов. „Какви са цените на горивата в момента? Ситуацията в момента в България не се дължи на така наречената привнесена инфлация, с което се извиняват господата управляващи.“

Ако ГЕРБ беше на власт нямаше да допуснем серията от грешки, невзети решения или неправилни решения, категоричен е Костадин Ангелов. „Има липса на предвидимост и липса на сигурност в страната. Много интересни неща се случват в момента в нашата страна. Ние нямаме оценка на управляващите, тъй като нищо не е направено, за да бъде оценявано“.

Анонсираното увеличение на заплатите на медицинските работници е просто хвърляне прах в очите на хората, тъй като никъде не е казано откъде ще се вземат тези пари, заяви Ангелов.

По-важното е да гарантираме сигурността на финансите на държавата, трябва категорично да се каже председателят на Бюджетната комисия в парламента дали е корумпиран или не, смята Ангелов. „Управляващите бойкотират управляващите. Трябва да кажем този човек, който два пъти беше председател на Бюджетна комисия в парламента той корумпиран ли е или не – това е най-важното“.

Днес ГЕРБ внесе предложение да бъде освободен г-н Каримански от ръководството на Комисията по бюджет и финанси и да сложим един безспорен авторитет – Кирил Ананиев, за който никой няма какво да каже. Това което се случва в момента при избора на управител на БНБ е жалко за българския лев.“, заяви той.

Проф. Ангелов коментира и изявлението на Борел.

„Въпросът е, ако казаното от г-н Борел, че България е участвала във финансирането на доставките на оръжия от ЕС за Украйна, е вярно защо Корнелия Нинова още е вицепремиер на България?“, питат от ГЕРБ-СДС

Той изтъкна, че прави впечатление, че винаги, когато замирише на избори, се хвърлят едни фойерверки, които да замъглят вниманието на хората. Думите му са по повод обвиненията за злоупотреби в Александровска болница.

снимка Архив

Similar Posts