| | |

Иван Портних: Гуцанов да попита своя началник Станишев всичките въпроси за тръбата

Депутатът Борислав Гуцанов от „БСП за България“ е реабилитиран от „Промяната“ като фактор във Варна. Кметът на община Варна Иван Портних призова народния представител да попита бившия министър-председател Сергей Станишев кой е виновен за тръбата във Варненското езеро.

„Само да кажа, че нито съм одобрявал програма, нито съм осигурявал финансиране, нито съм избирал изпълнител, нито съм избирал надзор, нито съм строил, нито съм разплащал, нито съм приемал, нито съм въвеждал в експлоатация, нито съм разплащал въпросната тръба. По простата причина, че тогава не съм се занимавал с политика. Смятам, че това е ясно за всички.“, заяви кметът на брифинг и добави:

„Тъй като си говорим за Гуцанов, нека попита своя началник Станишев всичките тези въпроси за тръбата“.

Иван Портних припомни, че въпросната тръба е положена по времето на Сергей Станишев и тройната коалиция и че именно тогава са избрани изпълнители и надзорници.

„Проектът е одобрен тогава. Кой изпълнител не е положил тръбата под дъното? Точно това е причината. Надявам се, че той ще зададе въпросите на хората, които са дирижирали този процес“, каза още той.

Кметът повдигна и въпроса за азотния тор от кораба „Вера Су“:

„Тъй като си говорим за екология, нека областният управител сподели какво е бъдещето на азотния тор от кораба „Вера Су“, който провлякоха през езерото. Някой разбра ли какво се случи с този тор? Чия собственост е? Къде е? Какво ще се случи с него? Как ще се унищожи и кога? Кой ще понесе отговорност за тази екокатастрофа?“.

Иван Портних сподели и че не е ходил на разпит, а че е получил документите, които е трябвало да му се връчат.

varnanovini.bg

Иван Портних снимка Кадър

Similar Posts