| | | |

Кирчо, българското здравеопазване не е канадска сладкарница

Синдикалната доброволна организация национален синдикат “Защита” публикува във Фейсбук гневено обръщение към министър-председателя Кирил Петков.

Разгневени от не спазените му обещание за увеличаването на възнагражденията за работещите в здравеопазването, те се обърнаха към него така:

“Кирчо, българското здравеопазване не е канадска сладкарница!
Търпението на медиците се изчерпа!

Въпреки гръмките обещания на министър-председателя и министъра на здравеопазването, към днешна дата няма увеличение на възнагражденията на заетите в здравеопазването.

Явно всички, които присъстваха на срещата на 01.04.2022г. трябва да си подадат оставките. Май само зам.-министър Грибнев каза истината – няма предвидени пари за заплати в здравеопазването.

Блъфираха с браншово КТД, като употребиха синдикалните патерици КНСБ и КТ “Подкрепа“. Вече се възползват от подопечните им БЛС и НЗОК, за да лъжат съсловието.

На дневен ред са блъфове с разговори между БЛС и НЗОК за работещите в болничните заведения, че щяло да им се заплаща някакво допълнително възнаграждение за работа в неблагоприятни условия (може би за лоши метеорологични условия?!), евентуално, сред промяна в Методика (не се знае кога), и то само за м. април, и то само за болници?!

В тази връзка Национален синдикат “Защита“, организира палатков лагер на работещите в Здравеопазването от 27 април 2022г. от 10:30 часа пред Министерство на здравеопазването под надслов “НЕ НА ЛЪЖАТА“.

Медиците ще останат там, докато не бъдат изпълнени обещанията от 01.04.2022г. на проведената среща в Министерски съвет!”

Similar Posts