| | |

Стефан Янев запя в хора на Корнелия Нинова и Румен Радев

Ние трябва да помогнем на страна, която е нападната, но по начина, който го правим и сега. По отношение на военната помощ аз съм против”. Така отговори бившият премиер Стефан Янев в предаването “Лице в лице” по bTV, на въпрос на водещата Цветанка Ризова дали трябва да помогнем на Украйна. Въоръжението, което доставят там много страни бива унищожавано още по пътя. Това се случва на украинска територия, уточни експремиерът

Според Янев военна помощ само би довела до удължаване на конфликта:

“Достатъчно военна помощ има отвсякъде, в този смисъл – още военна помощ, би била грешка. Въоръжението бива унищожавано още по пътя. Това се случва на украинска територия, доста информация има по темата”, обясни Янев.
“Украйна знае какво прави и предполагам, че взимат рационални решения. Трудно е да преценим, дали Украйна не би била агресор в един друг сценарии за развитие за нещата, а именно да нападне Луганск и Донецк. Страданията на хората щяха да бъдат същите”, посочи бившият премиер.

“В служебния кабинет участваха министри, които и в момента са министри, като например министърът на финансите и не мога да разбера защо сега се държат по този начин – коментира Янев относно проблемите с плащанията за пътностроителните фирми. – Тези въпроси трябва да се решават от правителството, а не от парламента”, сподели той относно спрените заплати на строителите

“На финалния етап сме, надявам се скоро”, отговори той на въпрос, кога ще обяви партията си. “Имаме готовност, надяваме в близките седмици това да стане”,

“В чисто идеологическата схема ляво-дясно, не е толкова интересно. Хората вече се объркаха. Съмишлениците, които търсим са хора, които милеят за България. Като едно поколение, да оставим смислена перспектива за развитието на страната ни”, посочи още Янев.

По неговите думи, машинното гласуване е по-добрата опция

“Машинното гласуване е една крачка напред, но не това е най-важното сега. Важното е да се каже, че хората са изплашени от войната, но най-вече са изплашени от ръста на цените и от икономическата несигурност. В резултат на кризите, на които бяхме свидетели, високите цени и появата на инфлация – възможно е да се стигне и до негативни развития. Специалистите предупреждават за явления като рецесия и стагфлация.

“В крайна сметка, хората се интересуват най-вече от това – какво има в техните хладилници, какво имат на масата си. Решенията ги имаме, ще ги обявим скоро. Става въпрос за рамкови идеи, за това как трябва как трябва да се развива България, защитавайки националните си интереси.

blitz.bg

снимка Архив

Similar Posts