| | | |

“По-добре ужасен край, отколкото ужас без край”. А този нашият унизителен срам просто повече не се трае

Затова предлагам до понеделник да мислят, каквото има да мислят, да се пазарят и т.н. и във вторник Н. Минчев спешно да свиква извънредно заседание на НС, да разгледат трите предложения за решение и да приемат една достойна позиция. С такова предложение излезе журналистът Евгени Петров във Фейсбук. Ето какво написа още:

ИЗВЪНРЕДНО ЗАСЕДАНИЕ НА НС ЗА УКРАЙНА!

Тази година снимките на великденските яйца и козунаци в българския ФБ са изместени от снимки на разрушени украински къщи и бездомни хора. А Мрежата вместо с рецепти за празнични трапези и вдъхновени пожелания е залята от възмущение от малодушната и унизителна /липса на/ позиция на българското правителство за помощта за Украйна. Особено след посещението на Кулеба днес в Румъния, където срещна топъл прием и съпричастие.

Започна да се говори за невъзможност повече тази коалиция да съществува, за разцепление вътре в самите партии, започнаха сметки как ще се загубят избиратели и – разбира се – колко години наред ще носим този срам.

Повтарям – сред политически ангажираните ми приятели и в политическите групи се говори почти само за казусът “Оръжие за Украйна” и последствията от презряното мишкуване на влюбени във властта и софрата случайни и поовехтели партийни чиновници. Именно чиновници, защото лидери не виждам.

В същото време парламентът си даде ваканция до 4 май да си помислят /очевидно как да спасят и неспасяемата коалиция и кожите си/, въпреки че от ГЕРБ поискаха парламентът да работи в работните и за всички останали дни – от вторник до четвъртък и резилът да бъде някакси поправен. Но, разбира се, не мина.

Затова предлагам до понеделник да мислят, каквото има да мислят, да се пазарят и т.н. и във вторник Н. Минчев спешно да свиква извънредно заседание на НС, да разгледат трите предложения за решение и да приемат една достойна позиция.

Както казват самите руснаци: “По-добре ужасен край, отколкото ужас без край”. А този нашият унизителен срам просто повече не се трае.

А докато мислят да си спомнят кой клякаше пред президента Радев, кой го предпочете пред един университетски ректор, кой на изборите подкрепяше Мая Манолова за София и Копейкин във Варна…

И кой от парламентарната трибуна твърдеше, че работи добре с модерната и реформирана БСП…

снимка Фейбук

Similar Posts