| | | |

Кирил Петков очевидно е болен човек. Утре може да си внуши, че България е ядрена сила и да обяви война на Америка и Русия

Това е някаква антиутопия.
Киро отивал в Царево навръх Великден, за да инспектира щетите върху местната църква от „последното земетресение“, съобщава официално правителствената пресслужба, пише Недялко Недялков, журналист и издател в страницата си във фейсбук. И продължава:

Справка на Националния институт по геофизика към БАН сочи, че в този район не е засичана сеизмична активност от десетилетия.

„Кмет съм на Царево от 11 години и вероятно щях да усетя земетресение, ако е имало“, обяви потресен кметът на града Георги Лапчев.

Къде тогава отива Киро и за какво земетресение говори, каква е тази пожелателна реалност, в която е битува?

Казусът вече не е частен, а държавен, защото става дума за министър-председателя на републиката, който се държи като герой в литературна мистификация, най-меко казано. Може да е симпатично да подражаваш на Барон фон Мюнхаузен, да твърдиш, че можеш да се изстреляш към Луната, като се хванеш за косата, но дали е съизмеримо с общественото здраве, добрия вкус и нормалността?

Утре може да си внуши, че България е ядрена сила и да обяви война на Америка и Русия.

Или че Линда Петкова не му е съпруга, Лена Бориславова не му е любовница, а съпругата и любовницата му се казват Асен Василев.

Кирил Петков очевидно е болен човек. Освен ако не е пророк и до неделя не тресне около Царево!

Точната диагноза може да я постави психиатърката на Радев от лудницата в Курило д-р Гълъбова.

Аз лично, с невъоръжено око, съзирам митомания, обсесивно мислене, криза в идентичността и ескалираща фантастична псевдология, които са симптом на личностно разстройство от шизоиден тип.

Ако няма земетресение, ще си го измисли.

Ако няма българско гражданство, ще си го измисли.

Ако няма диплома от Харвард, ще си я измисли.

Ако дъската му хлопа…е, тогава е време ние да измислим решение.

снимка фейсбук

Similar Posts