| | | |

Колко нагло: Държавата няма пари, ние само преразпределяме от едно място на друго

Премиерът Кирил Петков блесна с ново интервю на запис. Просто Киро получи повече от 25 минути време в събота сутринта по удобната за властта Нова телевизия. Всъщност, интервюто беше анонсирано с откъси още в петък вечерта и с неадекватните си, въпреки и режисирани отговори, взриви мрежата.

Така Кирчо отново влезе неканен в домовете на хората със спешния си кризисен пиар и то на такъв светъл ден като Велика събота.

В навечерието на най-светлия християнски празник – Възкресението Христово, Просто Киро отговаряше на режисирани въпроси.

„Аз го разбирам, ако съм на негово място, ще направя същото. България заяви ясна позиция, че мястото на Украйна, е в ЕС и те трябва да изминат този път. За мен обаче, като Кирил Петков, не като премиер, абсолютно правилното нещо е да се прати помощ“, коментира той баналния въпрос с военната помощ за Украйна, който е на път да катурне правителството.

„Тримата ми коалиционни партньори трябва да спрат да мислят поартийно, особено по време на война“, критикува Петков партньорите си в коалицията, които той определи като негови.

“Нашата роля като държавни служители, е даване, даване, даване, даване. Не сме направили решение в това правителство, което да е на базата на безпринципност“, каза Петков и по въпроса с другия трус в коалицията – гуверньорското място на БНБ и проблемът с пътностроителните фирми.

“Знаеме ясно, че трябва да помогнем тези шокови движения на цените да бъдат посрещнати поне в началото от държавата. Опитваме се да работиме и да намалиме тази външна вълна. За ДДС-то трябва много да сме вимателни. Знаете, че данъците много лесно падат надолу, но много трудно се вдигат“, отговори мъгляво Петков на въпроса за борбата с високите цени.

“Държавата, знаете, няма пари, ние само преразпределяме от едно място на друго“, каза той.

“Ние сме учили икономика, икономисти сме. Докато това правителство е тук, популизмът ще бъде на второ място“, опита се да бъде загрижен Кирил Петков.

“Ние трябва да не вдигнем ветото, а да преместим ветото. Ние да ги качим на влаковите релси за Европа, но критериите да са заложени ясно от нас. Даваме пътя, но този път е постлан с ясни искания“, сподели някаква негова идея за вдигане на ветото на Северна Македония и очертаващото се национално предателство, което Петков се очаква да извърши.

nova.bg

снимка Архив

Similar Posts