| | |

Страховит инцидент с депутат от ПП, пострада тежко

Миналата седмица сред акцентите на парламентарните фоторепортери се оказа и един депутат с патерици в пленарната зала. Причината бе важното гласуване за избор на управител на БНБ, което можеше да предизвика силен трус в управлението. 235 народни представители присъстваха в ключовия момент, което се случва доста рядко.

Депутатът с патериците и шината на крака пък бе Димитър Ташев. Представителят на „Продължаваме промяната“ от Бургас е претърпял тежка контузия на десния крак при каране на ски на Боровец в края на март, пише Flagman

Депутатът има 20-годишен опит по пистите. Нелепото е, че инцидентът става на почти равен участък. Причината е топлото време и кишата, в която ската му заорава.

Оттогава Димитър Ташев е с патерици, но въпреки това не е оставил задълженията си като народен представител. Не може да ползва стандартните депутатски банки в пленарната зала – условия за хора с увреждания там няма. Затова сяда на стол зад последния ред, откъдето все пак да може да гласува.

„Определено в Народното събрание няма условия за хора с двигателни проблеми. Тоалетната е на долния етаж. Има рампа, която е за количките от бюфета и която би могла да се ползва от хора с увреждания. Но задължително трябва да има тоалетна на нивото на залата. В момента е безумно. Определено има нужда от подобрения на условията“, казва Ташев.

Въпреки контузията той участва и в заседанията на парламентарните комисии по туризъм и по регионално развитие, на които е член. А те са в другата сграда на Народното събрание – бившия Партиен дом, където условията също са предизвикателство.

Преди дни Димитър Ташев инициира и среща за развитието на здравния туризъм в Странджа и Малко Търново. Участва и в разговорите на депутати с министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба в парламента тази седмица, които раздрусаха властта.

За болнични Ташев не мисли.

„Хората са ме избрали не да си стоя вкъщи, пък и с патерици горе-долу се оправям“, казва депутатът, който готви и приемна за граждани на 2 май.

Отсъствал за няколко дни от парламента само след извършената на 11 април операция на крака.

Младият народен представител засега се възстановява успешно и се надява до 20 дни вече да няма нужда от помощни средства за придвижване.

flagman.bg

снимка Флагман
снимка Флагман

Similar Posts