| | | |

Премиер и отец, си правят взаимна реклама, злоупотребявайки с най-светлия християнски празник

Горделивостта е смъртен грях.

Но Кирил Петков няма как да знае. Той влиза в черква, само за да се покаже на празник. И за да демонстрира колко е неадекватна в маниерите и облеклото си канадската му съпруга. Така започва постът на издателя Недялко Недялков във фейсбук, след което продължава:

Покрай одиозния сюжет с „пукнатината“ на черквицата в Царево избуяха характеропатиите на лицето, натрапено ни за премиер-министър на републиката с измамния машинен вот.

Снощи театрализацията достигна връхна точка. Петков и приближеният му местен свещеник търсеха отчаяно с фенерче пред телевизионните камери на БТВ цепнатини по фасадата на светата обител, колкото да докажат, че в района е имало страховито земетресение, че местният кмет-гербер не се грижи за храма и че е нужно да се намеси Харвардският месия – въздухар, за да избави миряните от перспективата да останат без представителство пред Бога.

Хем смешно, хем тъжно, докарано до гротеска от патологията на един увреден мозък.

Такива цепнатини по фасадите на църкви, жилищни сгради и офиси – бол. Нормален технологичен риск, понякога амортизация, конструктивни дефекти.

Но друго си е министър-председателят да обяви насред литургията за Възкресение, че ще запълни „дупката“ със свои средства и ще постави кутия за дарения в сградата на Министерския съвет!

Първо да запълни дупката в главата си.

Високомерие, себичност, демагогия с шизоидни измерения, мистификация, в която е въвлечен и Божи служител.
Същият този „божи“ служител се изявява агресивно в социалните мрежи, подвизава се и като активист на партия „Продължаваме промяната“, ругае кмета на Царево и публично оповестява, че няма да гласува за ГЕРБ?! Сякаш че подобна политизация подхожда на свещеник.

Сега двамата горделивци – премиер и отец, си правят взаимна реклама, злоупотребявайки с най-светлия християнски празник.
Църквата в Царево използвана за партийни нужди от управляващите.

Ни срам, ни очи.

снимка Фейсбук

Similar Posts