| | | |

Самолет на Путин прелетя над България, нашите пазят мълчание

Босненски и сръбски медии съобщиха, че тази сутрин през територията на България е прелетял самолет от президентския флот на Русия.

Самолетът е кацнал в 9:26 ч. тази сутрин на летището в Белград “Никола Тесла”.

Той е излетял от Сочи и е прелетял през въздушното пространство на България, която още през месец февруари тази година съобщи, че забранява полетите на руския самолети през нейна територия. Това съобщи разследващият сайт “Изтръга”, който публикува и карта с маршрута на руския самолет ИЛ-96-300.

От публикуваните документи стана ясно, че машината е навлязла в нашето небе между Варна и Бургас и го е напуснала в района на Видин. Полетът е започнал в 8:02 руско време и е приключил в 9:26 часа сръбско време. Той е регистриран и от известния сайт Flightradar.24, съобщава БГНЕС.

До момента нито една от българските институции не е реагирала на тази информация.

По- късно официален представител на правителството на България потвърди, че има прелитане през въздушното пространство на страната ни на руски правителствен самолет

Източникът уточни, че става въпрос за разрешен полет от Министерството на външните работи, който е имал хуманитарна цел – прибиране на руски дипломати.

Similar Posts