| | | |

Борисов обяви кога ГЕРБ ще иска вот на недоверие на кабинета “Петков” и отиваме ли на предсрочни избори

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов се пусна на живо във втория ден на Великден. Той е на посещение в гр. Шипка в храм “Рождество Христово”. Борисов поздравяваше хората с “Христос Воскресе”.

Група журналисти поискаха от него да им отговори на няколко въпроси, но той каза, че първо ще се види с владиката.

Първо на всички „Христос Воскресе“, второ да благодарим на владиката, на Синода, че винаги са били стожер на духовността, църквата тук щеше да падне, ние дадохме, но днес за пари няма да говорим. Трето не маловажно – България е единствената държава, където правителството, светият синод и владиците не затвори нито една църква. Тогава направихме възможно, че църквите, католическите храмове, а и джамиите не затвориха и отслужиха каквото пише в светото писание.

Петък, когато хората се мушкат под масата, го направихме неработен ден. Мисля, че църквата го оцени. Но в него ден като се замисли човек какво са правили на Господ – мушили са го с тръни, измъчвали са го, карали са да го да си носи кръста. Приятелите му го предали за 30 сребърника“, припомни Борисов.

Той коментира и планираната визита на Кирил Петков в Киев.

„Президентът Зеленски най-ясно каза да отидат тези, които имат с какво да му помогнат, а не за сълзливи селфита. Ние и сега даваме много оръжие. Българската промишленост произвежда много оръжие, но както всички – задкулисно. Изнасяме оръжие в пъти в повече от преди. Не случайно БСП мълчаха, защото с техен подпис става. Това е лицемерие, двуличие и те трябва да си отидат“, заяви Борисов.

На въпрос дали върви България към предсрочни избори, той коментира, че това е най-правилното. „Преди казваха ще правим избори до дупка, докато дойдохме ние. Сега изведнъж било лошо за държавата. Лошо е да има такова лошо управление“, отсече Борисов.

По повод Северна Македония, лидерът на ГЕРБ смята, че управляващите искат да продадат историята. Той избори и още сфери, в които управляващите не се справят.

„ГЕРБ е опозиция. Ние може да поискаме веднага вот на недоверие. Българите трябва да разберат до край какво са си избрали. Ако не е сега, ще е след месец-два. Те не могат да продължават до безкрай. Те се провалиха във всички области. В момента това, което правят, е да ограбят енергетиката и да поставят следващото управление във финансова безизходица“, заяви премиерът.

При ГЕРБ нямаше да дам да се вдигне токът, да се вдигне газта, и да се случи това с горивата, при положение, че има рафинерия в България и руският газ е най-евтин. Колко струваше едно агне 120-30 лева, сега е 300-400 лв

Борисов засегна и визитата на Кирил Петков Царево, където бе съобщено, че ще инспектира щетите по църквата от земетресение, за което обаче местните хора не знаеха.

„А не като Петков да ходи на края на България да търси една пукнатина. Дано да е намерил и да я оправят. Една пукнатина пак е нещо“, коментира още лидерът на ГЕРБ.

снимка Кадър
снимка Кадър

Similar Posts