| | | |

Депутат на Слави предупреди политиците за голяма опасност

Едно следващо неработещо нещо ще превърне дори и тези, които до момента гласуваха, в хора, които няма да искат да си мръднат пръста, заяви Ивайло Вълчев

Преди да дадем отговор, ние също имаме въпроси, за нас е изключително интересно при едно евентуално представяне на правителство, какви фигури ще бъдат предложени.

Днес чухме от Борисов, че той имал много министри, но за нас е интересно и важно дали ще бъде предложено правителство с партийни фигури, което е и изглежда, и представлява правителство на ГЕРБ, или ще се търси вариант с правителство, чието ще търси по-широка подкрепа

Това каза пред Bulgaria ON AIR депутатът от ИТН Ивайло Вълчев.

Той призна, че от партията са се научили да не казват предварително: “Да, това ще направим, или няма да правим това.”

“Важно ще бъде какво ще бъде предложено, важно ще бъде дали тогава ще има някакъв кръг на разговори на мандатоносителя с другите парламентарни групи.

Въобще не е ставало дума за кабинет на този етап, а и ние донякъде имаме спокойствието да анализираме процесите, без да се чувстваме притиснати, тъй като числеността на нашата парламентарна група я изключва от сметките от това тя да бъде нужна за създаването на каквото и да било мнозинство”, допълни Вълчев.

Попитан дали биха подкрепили втория мандат, той каза:

“Доколкото разбрах, коалицията ПП-ДБ все още няма идея какво да предложи.

Искаме да има такъв кабинет, който да има точно определени срокове с ясни цели, за да е ясно кога и какво се прави, естествено, че той ще решава и някакви текущи задачи, което е неизбежно.

Ще ми се да видим нещо, което ще работи и ще създаде усещането в хората, че нещо се върши.

Едно следващо неработещо нещо ще превърне дори и тези, които до момента гласуваха, в хора, които няма да искат да си мръднат пръста.”

От ИТН са против ротационния принцип, по който ще се избира председател на Народното събрание.

“Тази предложена ротация ни приличаше на едно “хубаво агънце”, което се ротира над някакъв огън. Всеки стои от едната или от другата страна, и чака от неговата страна да дойде добре сготвеното и опечено месо, а след това да завърти към другия.

Не мога да разбера как двете коалиции, от една страна ПП-ДБ – се кълне и в най-милото си, че няма да прави нищо с ГЕРБ, но в същото време иска да се разбира за председател на НС на ротационен принцип”, лаконичен бе Ивайло Вълчев.

“В разстоянието от една година от устата на Христо Иванов чух, че да предлагаш правителство на малцинството е политическо безумие, нахалство, след една година се оказа, че да предложиш правителство на малцинството е проява на политическа смелост”, подчерта народният представител.

Според него следващо ходене на избори не би накарало хората да се чувстват, че живеят в сигурна държава.

“Ние искаме да правим неща заради нашите избиратели, а заради всички тези, които гласували, и които не са гласували, но заради които действията на НС ще дадат отражения върху техните животи”, категоричен бе той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts