| | | |

Ген. Атанасов недоволен от начина, по който функционира коалицията, призна за трусове

Имаме недоволство от начина, по който функционира коалицията. Не се спазват някои разпоредби на коалиционното споразумение, доста скърца.

Това заяви в ефира на bTV ген. Атанас Атанасов, зам.-председател на НС и съпредседател на „Демократична България“.

„Във вторник съм свикал заседание на националното ръководство на партията.

Ще обсъдим детайлно отношенията ни в коалицията и най-вероятно ще поискаме среща с ръководството на мандатоносителя в лицето на премиера и вицепремиера, защото трябва да бъдат изгладени някои проблеми“.

Но това не означава, че търсим пътища да сваляме правителството. Напротив, смятаме, че трябва да се предприемат всички действия в настоящата ситуация да бъде укрепена властта.

По повод плана за преминаване към еврото и увеличаването на хората в комисиите той каза, че разговорите в коалицията трябва да се водят на друго място, а не в парламента.

Ние искаме много по-широк мандат да се даде на правителството да се помогне на Украйна, но това са възможностите в момента.

Трябваше да има и представител на БСП при посещението ни в Украйна, каза той.

Президентът Зеленски много емоционално благодари, че България застава на страната на Украйна, и изреди с какво може да подкрепим Украйна и желанието й да стане член на ЕС, каза Атанасов.

Писмото на украинския посланик в парламента е внесено по поръчение на президента Зеленски, твърди генералът.

Трябва да поискаме отсрочка за ембаргото върху руски газ, за да си настроим системите, смята Атанасов. След юли може да очакваме намаление на цените на газа, съобщи той.

На президента Радев му личи, че е привърженик на Русия с призивите му за неутралитет, каза Атанасов.

btv.bg

снимка Архив

Similar Posts