| | |

Евродепутат призна как са ни прецакали с Румъния за Шенген

“Винаги съм била борец за Шенген за всички държави членки на ЕС. Шенген за държави като Румъния и България се забави прекалено дълго.”

Това каза в интервю за БНР Тинеке Стрик, евродепутат от Нидерландия, член на групата на Зелените в Европейския парламент.

Имаше и фалшиви аргументи, които се използваха за вътрешнополитическа употреба, призна евродепутатът.

Стрик е на работно посещение у нас във връзка с дейността на комитета ЛИБЕ в областта на убежището и миграцията.

Контролът на границата върви ръка за ръка с човешките права на хората, които търсят убежище, коментира Тинеке Стрик в предаването “Преди всички”.

Относно ревизията на Дъблинското споразумение нидерландският евродепутат изрази мнение, че правилата, свързани с първата държава на влизане трябва да бъдат премахнати, но прегледът, който се прави, запазва тази клауза и отговорността остава върху държавите по външните граници.

“Не съм доволна от реформата, която сега се предлага. Досега нямаше справедливо разпределение на общите задължения.

Доверието между държавите членки няма да се подобрява. Държавите по външните граници ще имат интерес да намалят своите задължения. Няма да работи на практика.”

Във всяка държава крайнодесните политици експлоатират темата за миграцията, отбеляза Стрик и подчерта: “Не мисля, че България ще се превърне в огромен лагер.”

По темата със Зелената сделка Тинеке Стрик заяви, че всички политики на ЕС са насочени към обслужване на интересите на големите индустрии в селското стопанство и на банките и затова гневът на фермерите е разбираем.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts