| | | |

След заплахата за съд, Петър Стоянович се извини на военните

Историкът и бивш министър на културата проф. Петър Стоянович е изпратил писмо до Министерството на отбраната с извинение за думите си в предаването “Денят започва с Георги Любенов” на 7 май по БНТ1, съобщава 24 часа

В Министерството на отбраната приеха писмото ми с извинението вчера и смятат случая за приключен, каза Стоянович.

Извинението бе поискано от началника на щаба на Военноморските сили и бивш командир на подводницата “Слава” капитан I ранг Камен Кукуров през социалните мрежи. Той се почувствал засегнат от думите на Стоянович, че “преди 20-25 години подводница “Слава” е потънала в близост до пристанище веднага щом е пусната на вода, а на единствената фрегата на Българския военноморски флот не знаели как да угасят двигателя”. Според позиция на Министерството на отбраната думите на Стоянович уронвали авторитета на Българската армия.

“Кап. Кукуров явно не се е сблъсквал със специфичното чувство за хумор на проф. Стоянович”, коментираха негови колеги от БАН пред “24 часа”.

“Давам срок от една седмица на г-н Петър Стоянович да събере ако може смелост и доблест и да се извини от ефира на БНТ на хилядите, отдали най-хубавите години от живота си на служба на Отечеството и на Военния ни флот! В противен случай ще заведа гражданско дело срещу г-н Стоянович за лъжа, подигравка и уронване престижа на Българската армия! И го уверявам, че няма да съм единствен! Часовникът тиктака, г-н Петър Стоянович! Чакам!“, заяви в неделя началникът на щаба на Военноморските сили кап. Камен Кукуров.

Източник: 24chasa.bg

снимка Кадър

Similar Posts