| | | |

Руди Гела е водач на 3 листи на предстоящите избори. Подробности

Бившият министър на спорта Радостин Василев ще води листата за европейските избори на партия МЕЧ, но ще е начело на още две листи на изборите за национален парламент – в 25 МИР-София и в Пловдив град.

Василев обяви, че би се отказал от евродепутатски мандат. Той обясни мотивите за решението си и обяви, че отхвърля партньорство на формацията си с ГЕРБ и ДПС:

“Аз ще я поведа само символно, но няма да ставам европейски депутат, защото моята битка е тук – в България. Или ще станем толкова сили, за да зависи политически нещо от нас, или няма да се занимаваме с тази работа.

Ние искаме доверието на хората, които искат ГЕРБ, Пеевски, Борисов и моделът им да бъде отстранен. С такива хора коалиции не се правят. Така че възприемаме участието си на този етап в политиката като истинско опозиционно участие.

МЕЧ няма истински коалиционни партньори на този етап – нито в парламента, нито извън парламента.”

От резултата на МЕЧ на тези избори ще зависи дали партията ще продължи дейността си. От формацията обмислят законодателна промяна така че партии, които не могат да преминат 1% на изборите, да бъдат заличавани.

Водачи на листи на новата формация са автомобилният състезател Румен Дунев – в Кюстендил, фолкпевицата Роксана – в Монтана и Пазарджик, и енергийният експерт Красимир Манов – в Стара Загора и Враца.

Бившият главен секретар на МВР проф. Николай Радулов оглавява листата във Варна.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts