| | |

Директорът на Народния театър е завел наказателно дело с граждански иск за 100 000 лв. срещу скандалния…

Директорът на Народния театър Васил Василев е завел наказателно дело с граждански иск за 100 000 лв. срещу режисьора Александър Морфов по повод изказването му при получаването на наградата си “Аскеер” за най-добър режисьор през 2023 г.

Това съобщи в профила си във “Фейсбук” Рени Врангова, съпруга на Морфов.

Първото заседание по делото е насрочено за 26 април в Софийския районен съд.

По информация на Врангова, думите на Морфов срещу Василев са били изречени в негово присъствие и са му причинили “болка, страдания, сериозен дискомфорт, допълнителен стрес, напрежение и са влошили здравословното му състояние”.

“Дело-Шамар? Поръчки – бухалки??? Какво да очакваме още?????? Произшествие с Чадър?”, пише Врангова, сравнявайки делото на Василев срещу Морфов със заведеното дело от служебния вътрешен министър Калин Стоянов срещу журналистите Атанас Чобанов и Димитър Стоянов от Bird.bg.

Миналата година по време на церемонията на наградите “Аскеер” Морфов каза, че наградата е пета за него, а останалите 4 са в Народния театър и добави

“Там някъде се спотайва онази партийно-номенклатурна нищожна личност, който е директор в момента. Но да не го превръщаме в политически разговор”.

Най-вероятно това е и причината за завеждането на делото.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts