| | | |

Жесток скандал в парламента, от ГЕРБ искат оставката на зам. шефа на НС Мирослав Иванов

Жесток скандал се разрази в Народното събрание. Поводът стана декларация от парламентарната група на ГЕРБ за лошото управление на страната и последвалия отговор от страна на вицепремиера и министър на финансите Асен Василев.

Това предизвика вълна от възмущение сред народните представители. Те припомниха на Мирослав Иванов, че Василев е взел отношение към декларацията на ГЕРБ, което е в абсолютен разрез с правилника. Иванов обаче реши, че няма да даде думата на председателя на най-голямата опозиционна партия в парламента и обяви почивка, отново в нарушение на правилника, защото такава не може да бъде дадена по време на блиц контрол

„Г-н Иванов, имате нужда да освободите парламентарната трибуна, защото е необходимо някой с по-висока степен на чуваемост да заема позицията пръв сред равни. Това място трябва да бъде заето от някои който може да владее не само залата , но и собствените си нерви. Нашата парламентарна група ще започне разговори за вашата оставка”, обърна се от трибуната Десислава Атанасова към зам, председателя на НС и поискаха оставката му

“За пореден път отнехте думата на опозицията. Предния път го направихте, защото колегата ви връчи таблетка валериан, сега може би имате нужда не само от това, а и да освободите трибуната, защото е нужно някой с по-голяма търпимост към опозицията да заеме мястото на пръв сред равни. Призовавам ви да отстъпите председателското място, например на г-н Атанас Атанасов (съпредседателят на ДБ), който е в залата в момента и считам, че той по-добре ще ръководи пленарното заседание, не само защото знае, че думата на опозицията никога не се отнема, а и защото е доказал за всичките си години участие в политиката, че може да чува какво говори опозицията”, каза шефката на депутатите от ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя призова заседанието да се ръководи от някой, който “да владее залата, но и собствените си нерви”.

Нашата парламентарна група ще потърси останалите за разговори за вашата оставка, вие нямате място на тази висока трибуна, каза Атанасова.

Мирослав Иванов пък толкова се обърка, че каза, че няма да подава оставка като зам. министър, на което ГЕРБ отговориха с бурни ръкопляскания

“Може да се подигравате колкото искате, никой от вас не е застрахован от лапсуси”, продължи той.

“Аз прилагам един аршин към всички. Питайте г-н Настимир Ананиев колко пъти съм му вземал думата, не съм му давал думата за лично обяснение, същото питайте и г-н Искрен Митев. При цялото ми уважение, цялата ми тази нетолерантност към това да не се спазват правилата, ще продължи, така е било и така ще бъде.

Дадох ви 3 минути повече за декларация, 2 минути повече да говорите по същество. Пет минути пленарно време е изключително много и вие въпреки това се оплаквате. Няма да си подам оставката защото не смятам, че има основание за това, категоричен бе Иванов.”

снимка Кадър

Similar Posts