| | | |

Кирил Петков и превозвачите обявиха какво са се разбрали и дали ще има протест утре ВИДЕО

Ще направим работна среща за ТОЛ системата, а министърът на транспорта обяви, че е с отворени врати за дискутиране на други теми. Това каза премиерът Кирил Петков след срещата с превозвачите в МС.

“Премахваме акциза на природния газ, втечнения газ и метана. ДДС ставката им става 9%. Влязохме в директен разговор за био добавката. Имаме предложение за по-ниски цени. Превозвачите предложиха да видим може ли нещо да се направи в този момент.

Поех ангажимент в ЕС да говоря дали е възможно да се намаля акциза на горивата, защото министърът на финансите каза, че това решение на ниво Европа не е възможно да се случи, но поех ангажимента да попитам. С други думи, възстановихме диалога, предстои ни много работа, но ще се свършат нещата”, обясни още премиерът.

“Аз искам да започна с това, че благодаря на Петков, че поднесе извиненията си за предния път, когато ни посочи вратата. Ние поднасяме извинения, ако сме провокирали тази реакция. Протест утре ще има, тъй като реално нямаме конкретни решения и имаме морален ангажимент утре да излезем на този протест. Продължаваме в разговорите в работните групи с министър Събев и министър Караджов”, каза Миглена Милотинова.

“Започваме в 17 часа. Ще има и протестни шествия”, каза тя.

“Правителството показа, че се справяме с кризите и можем да ги решаваме само заедно и с диалог”, допълни я Петков.

“Когато говорим за средства, те трябва да се вземат от някъде и да се сложат на друго място. Не е нормално българските пътища да изглеждат по този начин и българските превозвачи да нямат нормален начин за превоз. Не е нормално да нямаме магистрала “Хемус”, път Ботевград-Видин.

Как може да имате нормален транспортен бизнес с тази инфраструктура, която толкова години ужким се прави, но я няма днес. За всички тези неща трябват средства, но няма да стане чрез лозунги и позиции, а със съвместна работа”, заключи министър-председателят.

“Днес премиерът разбра, че протестите и исканията ни не са политически, а икономически. След като мерките не са изпълнени, утре ще протестираме. Да, законно, но не можем да се откажем от тази битка. Надяваме се този диалог да бъде конструктивен”, заявиха още след срещата.

Similar Posts