| | | |

Искри: Очаквам да си изясним партньори ли сме в тази коалиция, или държавата се управлява еднолично. Това е поредният ден, в който останахме излъгани

“За съжаление в настоящия момент няма условия да се вдигне ветото. България има национален интерес да бъде заобиколена от съюзници, но и нашите партньори от РСМ не помагат”, каза на влизане в МС генерал Атанас Атанасов, цитиран от “Нова телевизия“. По думите му освен темата РСМ е нужно да се обсъди и актуализацията на бюджета.

“Очаквам да си изясним партньори ли сме в тази коалиция, или държавата се управлява еднолично. Това е поредният ден, в който останахме излъгани”, заяви Станислав Балабанов от ИТН.

Коалиционният съвет на правителството се събира тази вечер на среща в Министерския съвет. Този път лидерите в управляващото мнозинство ще обсъдят българското вето, наложено на процеса по присъединяване на Северна Македония в Европейския съюз.

Темата отново е на дневен ред, след като премиерът Кирил Петков поиска президентът Румен Радев да свика Консултативния съвет за Национална сигурност.

снимка Архив

Similar Posts