| | | | |

СКАНДАЛ! “Юнион Ивкони” със сигнал до ВКП: Събев отнема транспортни лицензи незаконно, трябвало да се измислят нарушения ДОКУМЕНТ

Министърът разпоредил да се измислят нарушения, за да оправдае действията си, твърди превозвачът

Транспортният министър Николай Събев издавал противозаконни нареждания за отнемане на лицензи на транспортни фирми. За това свидетелства служител на ИА “Автомобилна администрация”, съобщават от “Юнион Ивкони”. Министърът е разпоредил да се търсят, а ако няма – да се измислят толкова нарушения, колкото е необходимо, за да се оправдае предстоящото отнемане на лицензи.

От транспортната фирма са подали и сигнал до Върховна касационна прокуратура. Те са посочени нарушенията на редица нормативни документи, извършени от Николай Събев и ръководената от него администрация.

Георги Атанасов, управител на „Юнион Ивкони“ и „Груп плюс“:

Ние превозваме 10 000 пътника дневно, защитаваме интересите им и правото на частен бизнес в България

Докато обединеният транспортен бранш участва в безрезултатни работни групи, цените продължават стремглаво да вървят нагоре и Николай Събев издава противозаконни нареждания за отнемане на лицензи на транспортни фирми, както свидетелства служител на ИА „Автомобилна администрация“. Министърът разпорежда да се търсят, а ако няма – да се измислят толкова нарушения, колкото е необходимо, за да се оправдае предстоящото отнемане на лицензи.

Държавният служител сам се свърза с управителя на „Юнион Ивкони“ и „Груп плюс“, за да разкаже за отмъщението, което е подготвено от министъра на транспорта. Той е готов да съдейства на Следствието с информацията, която има.

От „Юнион Ивкони“ и „Груп плюс“ са категорични, че пошлият сценарий на Събев няма да успее, поради липса на каквито и да било правни аргументи.

Защо се случва това – защото си позволяваме да изразим позиция, защото вярваме в демокрацията и защото искаме спазване на закона.

Изводи:

1.Когато един министър на държава в ЕС има частен бизнес в сектора, който ръководи, това не е проблем.

2.Когато един министър целенасочено унищожава Български пощи в името на развитието на частния си бизнес, това не е проблем.

3.Когато един министър започне да разчиства конкуренцията и използва държавния апарат за репресии върху частни фирми, това не е проблем.

Това е стандарт за Николай Събев, който иска да управлява повереното му министерство като частна фирма. Но ние сме гласът на 10 000 пътника, които превозваме ежедневно, ние сме гласът на компания, която съществува вече 30 години и се развива успешно и извън пределите на България. Ние сме гласът на нашите международни партньори, които знаят името на държавата ни, защото успешно и коректно си сътрудничим. Гласът на българският бизнес е гласът на свободния човек, който не желае да се върне чрез машината на времето на Николай Събев в 1944 г.

Днес ние искаме да се защитим, както бихме защитили правата на всеки гражданин в демократична България. И какво чуваме и виждаме – затръшването на железните врати в Народното събрание, оглушителния глас на отмъстителния човек, наричащ се министър, и обвиненията, че сме политически обвързани, че сме по-черни от дявола, нарушители, нередовни и незаконни.

В своите действия се уповаваме единствено на Закона, където няма място за емоции. Към настоящото писмо прилагаме сигнал до Върховна касационна прокуратура, където са посочени нарушенията на редица нормативни документи, извършени от Николай Събев и ръководената от него администрация.

Вярваме, че това има значение за развитието на една европейска държава, каквато е България.

Similar Posts