| | | | |

Ако Калина беше вице в кабинет на ГЕРБ, вече щеше да има протест пред Министерския съвет още вчера вечерта, оглавен от софийското протестърско войнство

от фейсбук профила на Димитър Стоянов, юрист

За момент си помислих какво би станало, ако Калина Константинова беше вицепремиер в кабинет на ГЕРБ и беше направила подобно изказване за бежанците в качеството си на част от правителство на Бойко Борисов…

До днес сутринта сума ти НПО-та щяха да са изпратили сигнали до Европейската комисия, Комисията ЛИБЕ, Европейския парламент, Съвета на Европа, генералния секретар на ООН, че чак УЕФА и дядо Коледа.

„Будната съвест на нацията“ нямаше да слиза от екрана на телевизиите от позицията на огромното си възмущение и щеше да иска оставка ежеминутно.

„Дневник“, „КлубЗ“, „Капитал“, „Медиапул“, „Свободна Европа“ щяха да са с дописка на всеки кръгъл час от редовните либерални трубадури.

Щеше да има протест пред Министерския съвет още вчера вечерта, оглавен от софийското протестърско войнство.

Но сега мълчание масово обзе сърцата, смущение премина през гръбначния стълб.

И настана вътрешната автоцензура да не би случайно някой да ги обвини в пристрастия към ГЕРБ, когато кажат нещо лошо за „промяната“ и нейните тартори със счупения морален и духовен компас.

И от „моралната съвест на нацията“ останаха някакви самотни гласове.

Жалко само за принципността.

Similar Posts