| | | |

Когато гледате наглата усмивка на Калина Константинова, всеки път си мислите за „Български пощи”, за украинските майки, за вагоните към Ямбол и автобусите към Паничище и за собствения си срам, че търпите всичко това

Декларация на ГЕРБ – СДС, прочетена от трибуната на Народното събрание от депутата Радомир Чолаков

Ще се съгласите, че няма как да не вземем отношение към случващото се с гражданите на Украйна, потърсили временна закрила в България и към поредния предизвестен провал на българското правителство, под пряката политическа отговорност на заместник министър-председателката по ефективно управление Калина Константинова.

Изказването на Калина Константинова от понеделник по отношение на бежанците от войната в Украйна потресе всички ни. Вижте форумите в интернет и вижте какво мислят хората в България за вицепремиерката по ефективното управление.

Общественото мнение вече произнесе своята присъда над нея. Всички искат нейната оставка. Докато дойде нейната оставка, ние, народните представители от ГЕРБ-СДС искаме г-жа Константинова да продължава да идва тук и да стои на тази трибуна, за да можете Вие, народните представители от управляващата коалиция, когато гледате нейната нагла усмивка, всеки път да си мислите за „Български пощи”, за украинските майки, за вагоните към Ямбол и автобусите към Паничище и за собствения си срам, че търпите всичко това.

Медиите напоследък много жалят правителството на „Промяната” и редовно порицават ГЕРБ защо критикува тези добри хора, а не им помага. Ето, помагаме им. С всеки съвет, който ви даваме, помагаме. Това тук Ви го казахме още след като започна войната.

Какво да направим, като Вашите ръководители са толкова безогледни и безчовечни.

Какво да направим когато Вашата вицепремиерка обижда хора, имащи право на временна закрила по европейското законодателство, и ги третира като концлагеристи?

Какво да направим когато Вашият премиер ръси ксенофобски изявления в центъра на Европа?

Как да помогнем, когато Вашия министър на иновациите Лорер вижда във войната в Украйна само възможности за бизнес?

Бизнес се прави с хора, на които можеш да имаш доверие. С Вас никой няма да иска да прави нито бизнес, нито политика. Не може да Ви се има доверие. Ако не сте го разбрали, ще го разберете. Скоро.

И накрая две думи към украинските бежанци.

Скъпи приятели, извинявайте. Ние, българите, не сме такива. Ние искахме да ви покажем българското гостоприемство. Искахме Вашите деца да играят с нашите деца. Искахме да работим заедно и да празнуваме заедно. Искахме да бъдем съседи и добри приятели. Българското правителство не ни даде никакъв шанс да се опознаем и да се сближим.

Въпреки това, моля Ви, не се сърдете на българския народ и не ни запомняйте с лошо. Един ден ще се срещнем отново и тогава обещаваме да Ви се реваншираме.

Бог да ви пази, Бог да пази и нас.

Similar Posts